Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
prosiak32

Problem z uruchomieniem gry TrackMania Nations Forever

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczne od tego, ze sciagalem TrackManie z pierwszego lepszego linku, ale wydaje mi sie to bez znaczenia, poniewaz wczesniej tez mialem sciagana, a wszystko dzialalo jak nalezy. Nie usuwalem TrackManii ani nie odinstalowywalem, spoczywala sobie spokojnie na dysku. Ostatnio naszla mnie chec by znow w nia pograc. Poprzednia nie posiadala w folderze aplikacji uruchamiajacej program (chyba wirus bo w kilku programach mam to samo). Sciagnalem - i tu pojawia sie problem: po zainstalowaniu probowalem ja uruchomic, ale bez skutku. Pojawia sie Launcher - wtedy oczywiscie wybieram opcje graj, a tu nic. Nic kompletnie sie nie dzieje. Jak wlaczam ja znowu, to nawet Launcher sie nie pojawia, ale zauwazylem ze po zakonczeniu procesu w menedzerze zadan, moge wlaczyc trackmanie i znowu jest Launcher, tylko ze dalej po wcisnieciu "graj" nic sie nie dzieje... Jesli ktos wie cos na ten temat i potrafi temu zaradzic, prosze o pomoc!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj przeinstalować, nowe drivery, nowy directx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeinstalowalem juz nawet z kilku linkow sciagalem i to samo a te 2 pozostale to jeszcze poprobuje dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze, directx najnowszy (chyba, bo 11) tez nie pomogl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a do czego te drivery mam pobrac? do karty graficznej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnalem sterowniki do mojej karty graficznej, directx 11, zainstalowalem all, przeinstalowalem gre... zainstalowalem jeszcze w innym folderze bo to moze przez te kilka plikow co zostalo z poprzedniej, ale dalej nic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli system jest już po przygodach z wirusami to problem może leżeć głębiej.

Ostatnią sugestią jaka mi przychodzi do głowy to wyrzucenie folderu z ustawieniami Trackmanii (takowy folder tworzy się w Moich dokumentach).

W przeciwnym wypadku pozostaje przeinstalowanie systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyrzucilem wszystko - z dokumentow, zainstalowana gre z dysku tez mi sie udalo bo uzylem antywirusa ale dalej to samo sie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...