Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
PatoloG

2200-2300 zł na kompa do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zakupić nowy komputer na którym pójdą wszystkie gry za możliwie jak najbardziej rozsądną cenę.

Na innym forum ktoś podał mi taki oto zestaw:

ATX XFX Core Edition Pro 550W (Fan 135mm)

SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza)

Radeon HD6850 Gigabyte 1024MB GDDR5, DP, HDMI, 2xDVI, PCI-E OC 820/4200

Samsung 500 GB, SATA/300, 16MB, NCQ Spin Point F3

DDR3 4GB 1333MHz A-DATA CL9

AsRock P67 PRO3 B3

Intel Core i5 2500K 4x3.30 GHz BOX (LGA1155, 6MB, VGA)

Byłem jednak dzisiaj w jakimś sklepie internetowym i dopytałem czy coś takiego by się nadawało do gier, gość odpowiedział, że nie wie bo nigdy na takiej płycie głównej nie składał, ale do gier raczej za 2300 nic nie zrobie. Chciałbym zasięgnąć o waszą opinię co o tym sądzicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie w porządku, zwłaszcza, jeśli zamierzasz podkręcać. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem jednak dzisiaj w jakimś sklepie internetowym i dopytałem czy coś takiego by się nadawało do gier, gość odpowiedział, że nie wie bo nigdy na takiej płycie głównej nie składał, ale do gier raczej za 2300 nic nie zrobie.

Niektórzy sprzedawcy komputerów minęli się z powołaniem :) Spokojnie możesz kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skontaktowałem się z innym sklepem komputerowym przez email i tam gościu powiedział, że zestaw jest dobry, ale zastosował kilka zmian.

Razem z instalacją windowsa i złożeniem tego wszystkiego w całość policzył sobie 2550 zł

ofertaf.png

Co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie wygląda ok, choć wolałbym wziąć i5 2500k, a nie zwykłego 2500. Wersja z k w nazwie pozwala na (sensowne) podkręcanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...