Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
brother_koala

Problem z rozdzielczością

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu mam problem z komputerem. Nie mogę ustawić odpowiedniej dla mojego monitora (1680x1050) rozdzielczości, w tle widać czasami różowe paski, gdy wchodzę w menedżer urządzeń, obok karty graficznej (GeForce 8500 GT) widać czerwony znak z wykrzyknikiem, w stanie urządzenia pisze:

System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)

Co ciekawe, po długim czasie (ok. 2-3 tygodnie), po włączeniu komputera pojawił się prawidłowy obraz, mimo, że nic nie robiłem (znacznie wcześniej, tuż po pojawieniu się problemu odkurzyłem w środku komputer, próbowałem też sie dowiedzieć co się dzieje, w końcu poddałem się). Wszystko działało normalnie, po czym nagle komputer się zawiesił i powróciło to do poprzedniego stanu. Mój system to Vista.

Czy możecie mi jakoś pomóc, powiedzieć co jest grane, jak mogę to naprawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz najnowsze sterowniki do swojej karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reinstalowałem i pobierałem najnowsze sterowniki kilka razy, nie pomagało to, dalej obraz był taki sam i obok karty graficznej był ten żółty znak z wykrzyknikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, pobierz jakiś wygrzewacz do kart (furmark lub occt), włącz i zobacz czy coś się stanie pod pełnym obciążeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...