amoniak 0 Napisano 4 Kwiecień 2011 Nie dawno przeprowadziłem się do nowego mieszkania i tam nie ma jeszcze podłączonego netu. Po zrobieniu małego reaserchu po okolicy, doszedłem do wniosku że najlepszym rozwiązaniem będzie Neostrada wraz z TV. Na stronie operatora, natknąłem się na promo "szybka Neostrada z mega telewizją" Cenowo wygląda to nawet nie najgorzej. Zastanawiam się tylko, jak w praktyce działa taki internet wraz z telewizją (to przecież idzie na tym samym kablu). Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii z Tepsą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 4 Kwiecień 2011 Zależy gdzie mieszkasz, tzn jak daleko masz do centali. W dużych miastach to nie problem, ale na wsi nie zawsze jest tak, jak być powinno. Inna sprawa, że przecież telefon też masz na tym samym łączu, a nic nie przeszkadza w jednoczesnym korzystaniu z Internetu i dzwonieniu do kogoś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 4 Kwiecień 2011 Obstawiam, że telewizja pewnie drogą satelitarną, a "pro" dekoder od TP wymaga internetu (z LiveBoxa). Osobiście odradzam ładowanie się w internet z TV od TP. Może na miejscu masz jakiegoś sensowniejszego operatora (VECTRA, etc.) jeżeli chodzi o usługi all in one, a gdybyś jednak decydował się na rozdzielenie TV od internetu (np. TV - cyfra, n, ...) to warto szukać ISP co dostarcza internet po kablu lub światłowodem (np. Internetia z większych, są też lokalni dostawcy)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wistler 19 Napisano 5 Kwiecień 2011 Mam tą telewizję za darmo w pakiecie z Internetem i szczerze mówiąc, szału to nie robi. Jako dodatek do telewizora w kuchni się nadaje, do salonu bym tego nie wrzucił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amoniak 0 Napisano 8 Kwiecień 2011 mieszkam pod Wawą (w całkiem dużym miasteczku), więc sądzę że z Neostradą raczej nie powinno być problemu. Myślałem o wzięciu Neostrady i TV drogą kablową. Zwykły livebox do tego wystarczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 8 Kwiecień 2011 W pierwszej kolejności zorientował bym się czy istnieje możliwość korzystania z TV po kablu (choć dla mnie to i tak żaden argument... usługa marna - konieczność korzystania z Liveboxa i innych urządzeń od TP (jak należysz do grona osób, które nie miały styczności z tym "czymś" to uświadamiam - lepiej unikać, a w wypadku ładowania się w TV praktycznie jesteś skazany - TV wykorzystuje dodatkowe kanały PVC i albo korzystasz z Liveboxa, albo inwestujesz w normalny router z taką funkcjonalnością - siłą rzeczy nic taniego to nie będzie, teoretycznie urządzenia od Drayteka powinny podołać, tyle że konfiguracja na własną rękę). Ogólnie szukałbym innego dostawcy (ostatecznie sam internet od TP), a TV wziął od operatora satelitarnego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amoniak 0 Napisano 11 Kwiecień 2011 a jakie inne urządzenia masz tu na myśli? Rozumiem że, do liveboxa podłącza się bezpośrednio dekoder TV? Czy są może, jeszcze do tego stosowane jakieś przejściówki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 11 Kwiecień 2011 http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358176/instrukcja_instalacji_neostrady_tp_z_telewizja_final_366772940.pdf - polecam przejrzeć od strony 51 i dalej Dekoder również dostajesz od TP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amoniak 0 Napisano 12 Kwiecień 2011 dziękuje za linka Zapytam jeszcze o samą cenę, czy biorąc pod uwagę stawkę np. 69,9zł netto za szybką Neostradę (10mb/s) i cyfrową telewizję, to jest to konkurencyjna opcja na rynku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach