Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
NIedzwiadek

Problem z karta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam nastepujacy problem:

Od pewnego czasu wylaczal mi sie komputer i okazalo sie ze to karta graficzna jest temu winna. Gdy wlaczam PC to slysze jak wiatrak od karty buszy jakby o cos ocieral ale nie wiem czemu. Kilka dni temu czyscilem wiatrak i nic to nie dalo. prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za karta? Sprawdź jakie temperatury osiąga w idle i np. podczas gry. Możliwe, wytarły się łożyska i wiatrak wymaga wymiany.

Czy masz wyłączony automatyczny restart przy błędach, jeśli nie, to wyłącz, może ukarze się jakiś BSOD.

Podaj też system i konfiguracje komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor: E5300 2.60Ghz Dual Core

Ram: 2GB

Grafika: ATI Radeon 4650 HD

Komputer nie wylacza mi sie podczas gier bo nie mam zandnych i nie gram ogolnie w gry. Wylacza mi sie jak np. posiedze z pol godziny na youtube lub probuje wlaczyc film.

Patrzalem w everescie temperatury ale nie ma nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie mam taki sam problem tyle tylko ze moj kopm wylacza sie podczas :grania w gry 2 maksymalizuje film na maxa na przegladarce i kilka sekund pochodzi i klasycznie znika obraz ale komp dalej dziala.Po czym restartuje sie i czasami dziala a czasami nie odpala tylko pika <ciagly dzwiek > kopm to AMD athlon 64X2 DCP 4,6+ 2 gb ramu grafila ati radeon x1650 zasilacz tracer 500. Teraz moje pytanie czy to moze byc zasilacz ???i jak to sprawdzic ??? <bez wymieniania tych czesci nie mam czasu zeby teraz krazyc po ludziach i pozyczac na chwile karty i zasilacza > z karta kiedys byly problemy ale objawialy sie zupelnie inaczej no i karta zostala wymieniona na nowke.... Jest leciwa to fakt ale zeby sypala sie jedna za 2 to tak nie fajnie troche zasilacz ma okolo 2 lat poprzedni nie wiem czemu poszedl z dymem nic z kompem sie nie stalo naszczescie ale nie mam pojecia co bylo przyczyna xD

jeszcze system operacyjny- Win XP pro 2011 sp 3 <mod>

Niewazne wczoraj wieczorem spalil sie zasilacz :D wiec moj problem rozwiazal sie sam kupilem nowy i chodzi jak zloto ;]

Edytowane przez Junior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...