Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Bolmex

[400-500zł]Niepełny zestaw?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam płytę główną ASRock 775Twins-HDTV (LINK!)

Procesor: DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHz (20 x 133)

Zasilacz: Amacrox Warrior AX450-PNF

Ram: 512DDR2 667

Bez karty graficznej (zintegrowana)

Chcę spytać czy opłaca mi się dokupić do tego jakąś używaną kartę graficzną w miarę dobrą + 2-4GB RAM?

Nie będę posiadać pieniędzy przez długi okres, a chciał bym pograć w co nie co i moje pytanie, czy jest sens? Bo na prawdę mam ogromną chcicę, że się tak wyrażę ^^.

Czy może kupić tańszą kartę graficzną i zmienić procka?

Chciał bym zmieścić się w tych 400 zł.

Od razu mówię, że chciałbym sobie nawet na niskich pograć w np. gta 4 ale w te gry najnowsze co dopiero np. wyjdą za rok czy później nie chce mierzyć.

Powtarzam nastawiam się na używane tanie części i nie chciałbym przesadzić z czymś, aby komputer wykorzystywał potencjał danego sprzętu np. karty graficznej.

Jeszcze jedno procesor grzeje mi się w tym momencie do ok. 70-80 stopni i czy aby dokupienie nowego sprzętu nie zaowocuje się jego przegrzaniem?

Liczę na wszystkie cenne odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Bolmex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maksymalnie jakiś GeForce 8600. Wszystko nowsze będzie się "nudziło", a wymiana CPU nic nie da, bo raczej lepszego na tę płytę nie dostaniesz (inaczej: nawet jak wymienisz to nic Ci to nie da). Co do grzania, to przecież procesor Intela, do tego stary więc temperatura w normie ;) O nic się nie musisz martwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np GeForce 9600/9800? nic nie zmieni? Będzie to samo co z 8600? Czy po prostu się nie opłaca?

Ile dać tutaj ramu? 2GB czy 4GB? jak np zaproponujecie 2GB to dać 2x1GB czy jedną kostkę 2GB?

Co do tego przegrzewania to chodziło mi o to czy jak wsadzę kartę graficzną i ramy czy tu jakoś nie będzie oddziaływało na procesor np nie wymusi szybszej jego pracy itp.?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

86GT + 2GB RAM. Więcej kasy nie ma sensu myślę w to ładować.

Możesz zawsze dokupić wentylatory do budy (jeśli ich nie masz), jeżeli boisz się o temperatury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakąś konkretną tą 8600GT? 512 czy 256? Można gdzieś dostać nową i jak tak to za ile, a jeżeli używaną to ile dawać maksymalnie?

2GB w dwóch kostkach czy lepiej w jednej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś koło 100 zł wołają za 512, 256 trochę tańsza. Ogólnie bez różnicy co weźmiesz. Ja bym brał w dwóch, ale nie wiem czy będzie jakaś różnica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne, żeby to był 8600GT z pamięciami DDR3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...