Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
kagan

Sterownik monitora.

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę przyznać: wysiadam. Zazwyczaj nie sprawia mi to kłopotu, ale tym razem sie poddaje. Nowy komputer. Zainstalowany Windows 7 home premium 64bit. Monitor niedługo wymieniany, ale póki co siedzi Belinea model 10 15 36. Do której nie moge znaleźć żadnych sternowików... a znaleźć je niestety msuze, bo praca w rozdzielczości 800x600 nie uśmiecha się. przerobiłem już kilkanaście stron, które albo maja stery do innych (nowszych) modeli, albo dają linki do płatnych programów, które skanują, i mówią mi "o, nie masz stera! jak zapłacisz, to może Ci go znajdę", albo po prostu nieaktywne linki. Czy ktokolwiek może pomysł gdzie je moge znaleźć? Cokolwiek?

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz kartę graficzną? Bo jeżeli nie możesz zwiększyć rozdzielczości to o sterowniki do niej raczej chodzi. Do monitora mogą być co najwyżej profile kolorów polepszające obraz do tego monitora są TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

długo masz już ten monitor?

jak już się zdecydujesz na zmianę monitora to polecam, takiego ze złączem HDMI (w tamtym masz tylko d-sub), oczywiście jeżeli masz takie w karcie graficznej (ewentualnie dvi), zaoszczędzisz na niepotrzebnej zamianie sygnału z cyfrowego na analog i z powrotem na cyfrowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...