Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
progonzo

Problem z uruchomieniem kompytera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Mam problem z uruchomieniem komputera , a mianowicie gdy nacisnę Power , to PC nie chcę się uruchomić . Z DvD dochodzą dziwne dźwięk co 3 sekund , nie ma obrazu na monitorze, wiatraczki się wszystkie kręcą . Myślałem że to wina DvD więc odłączyłem ale problem nie znikną , dzwięki ucichły ( bo odłączyłem dvd ;p ) , ale komputer dalej nie wyświetla obrazu . Potem jeszcze odłączyłem dysk ale to nic nie dało. Ten problem jeszcze miałem przed zmianą karty graficznej i zasilacza .

Przedtem miałem takie parametry kompa :

AMD Athlon 64 Dual Core 2 x 2,91 GHz 5600 +

GeForce 9500 GT DDR3 256 Mb

2 x 2 Gb ram

Samsung 320 Gb

Zasilacz: ModeCom FEEL 500 W

DvD

Płyta główna : GA-M56S-S3 (rev. 1.x)

Ale problem z uruchomieniem był bardzo rzadko , ale gdy zmieniłem kartę graficzną i zasilacz to problem dalej nastał i teraz prawie za każdym razem gdy uruchamiam kompa to dalej te dźwięki z DvD.

Grafika nowa to: GeForce GTX 260

Zasilacz: OCZ ModXstreme Pro 80+ 500 W

Gdy się uruchomi komputer po wielu próbach uruchamiania go to wyskakuje mi coś takiego : http://zapodaj.net/38f140d3edc8.jpg.html

Ale tylko wtedy gdy jest ten problem z uruchomieniem i jak go włączę po kilku dziesiątym wciśnięciu przycisku Power i uruchomieni się,

nigdy mi się to nie wyświetla gdy komp się uruchomi normalnie , czyli za 1 razem :D

Tutaj filmik co się dzieje po wciśnięciu przycisku Power :

Takie głośne szumienie to grafika jak na filmie, ona takich obrotów dostaje co chwile jak jest ten problem z uruchomieniem, ale jak komp ruszy za 1 razem to tylko na początku karta graficzna raz tak zaszumi i potem cisza i komp się włącza.

Na pewno to nie wina karty graficznej .

Sorry za jakość filmu ale nagrywane telefonem :D

Edytowane przez progonzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...