Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
zenek78

komputer do gier do 2500

Rekomendowane odpowiedzi

witam, chcialbym kupic kompa dzieciakom do gier

zaproponowano mi ponizszy zestaw czy warto?

płyta główna Asus P7H55-M S1156 H55 4DDR3 8CH/GLAN

procesor Intel Core i3 - 540 ,3.06GHz, 4MB

RAM Kingston DDR3 4GB (2x2GB) HyperX Blue 1333MHz CL9

HDD Seagate 1000GB 7200RPM SATAII 32MB ST31000528AS

nagrywarka LiteON

grafika Radeon HD5570 1GB DDR3 128BIT DVI+HDMI+D-Sub BOX

system OEM Windows 7 Home Premium PL 1PK DVD 64-bit

monitor 21.5'' LCD wide 5ms 30000:1 czarny W2243S-PF

Cena Brutto 2 450 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Priorytetem powinna być grafika, która w podanym zestawie do najlepszych nie należy. Zestaw za tą cenę wyposażyłbym powiedzmy w GTX 460 kosztem dysku twardego - 500GB powinno spokojnie wystarczyć, podobnie jak 320GB. Zamiast i3 można łyknąć Phenoma II X2 + któreś ASRockowe mobo, wyjdzie trochę taniej.

edit: A, nie ma tutaj jeszcze zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że kompletnie zbędny będzie sześciordzeniowy Phenom i aż 8 gigabajtów pamięci RAM. Ten zestaw nie jest wcale taki zły, ale karta graficzna to jakiś GF GTX460 1GB ale "SE", czyli ze słabszymi osiągami. I nie wiadomo jaki Ci dysk do tego wrzucą, a zasilacz nie jest jakiś strasznie wypaśny. Już lepiej samemu złożyć sobie zestaw w sklepie internetowym i prosić ich, aby złozyli go na miejscu a do domu wysłali gotową skrzyneczkę. Za 2.5 tysiąca można konkretny zestaw złożyć. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAk nie lubisz suszarki jako nagrywarki to lepiej tego liteon sobie podarój.

A zastawił bym się nad LG GH22LS50 SATA SecurDisc LightScribe (black) 99 zł.

Która jest ogólnie uznawana za bez awaryjna nie tylko na tym forum.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rozumiem po co wykładać kase na grafe kosztem dysku i procka skoro procek nie będzie wystarczający dla tej grafiki. NO chyba, że autor zamierza wymieniać w późniejszym czasie na coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupi Phenoma X2, odblokuje na X4 i będzie miał wystarczającą wydajność. Phenomy II X2 560 to chyba wszystkie się w tej chwili odblokowują, a jak nie to w zdecydowanej większości. A GTX460 SE nie opłaca się brać nawet za małe pieniądze, to taki dziwaczny, bezsensowny wynalazek, zrobiony chyba tylko po to, żeby ludzie na allegro mogli wciskać innym ciemnotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram jak najbardziej. 95% dwu rdzeniowych Phenomów da się odblokować. Znajomy złożył sobie ostatnio taki zestaw z ASUSem M4A88TD-M EVO i jest prze szczęśliwy. Płytę wybrał dla fabrycznej możliwości odblokowania rdzeni. Poczytaj Tu. Poszukaj sobie po sklepach internetowych kto ma to na stanie. Tu masz liki do przykładowych cen bitcomputer, agito, kdo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem kiedyś tą nagrywarkę, moja chodziła jak odkurzacz :D, zauważ że ten monitor, który chcesz kupić jest teraz w promocji (W2243S-PF)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...