Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mnich

Problem z usunięciem ikony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam mały problem i pytanie w związku z tym- chciałbym usunąć ikonę z pulpitu w Win 7, ale nie mogę, gdyż zostaje wyświetlony komunikat o tym, że taki plik nie istnieje. Rzecz się dzieje na komputerze znajomej i nie wiem jak to zrobiła, ale wcześniej był to plik doc chyba, bo była to praca licencjacka, a teraz jest pusty i nieokreślonego typu, bo nawet nie ma rozszerzenia (nazwa pliku to "egz.licenc." włącznie z kropką na końcu). Próba zmiany ścieżki dostępu też kończy się fiaskiem, ogólnie pliku po prostu nie da się ruszyć. Czy jest może jakiś sposób na usunięcie tej ikony? Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj programem Unlocker, KillBox lub File Assassin. Zawsze jednak możesz spróbować usunąć plik poprzez konto administratora uruchomione w trybie awaryjnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj programem Unlocker, KillBox lub File Assassin. Zawsze jednak możesz spróbować usunąć plik poprzez konto administratora uruchomione w trybie awaryjnym.

Wielkie dzięki, spróbuję, w razie problemów będę pisał. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem w trybie awaryjnym, próbowałem kilkoma programami, ale żaden nie znajduje nawet tego skrótu, chyba dlatego, że jest to właśnie tylko skrót. Chyba, że któryś program będzie mógł zmienić ścieżkę dostępu, ale z tych, którymi próbowałem żaden tego nie chciał zrobić wyświetlając komunikat, że nie istnieje plik do tego skrótu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli widzisz skrót, to dlaczego programy nie mogą go odnaleźć? ;)

Z tego co kojarzę, bodajże Unlocker tworzył nowy element w menu kontekstowym i tam były komendy. Dla jasności - klikasz PPM -> unlocker -> Delete.

Jeśli robisz wszystko prawidłowo, spróbuj zmienić ścieżkę tego skrótu, a potem usunąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli widzisz skrót, to dlaczego programy nie mogą go odnaleźć? ;)

Z tego co kojarzę, bodajże Unlocker tworzył nowy element w menu kontekstowym i tam były komendy. Dla jasności - klikasz PPM -> unlocker -> Delete.

Jeśli robisz wszystko prawidłowo, spróbuj zmienić ścieżkę tego skrótu, a potem usunąć.

Nie wiem czemu, właśnie to jest dziwne, nie wiem co ta kumpela i jak narobiła;/ Unlocker zrobił swoje, alleluja, dzięki wielkie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...