Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Armuss

Zestaw - ok, czy korektorujemy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam wziąźć taki zestaw. Czy mogę prosić o ocenę czy coś w nim zmienić? Nie do gier. Geomedia itp. Wiem, powinien być może mocniejszy, ale moje fundusz oscylują "do 2000".

AMD Athlon II X4 635 BOX

ASUS M4A77T/USB3 AMD 770 Socket AM3

GOODRAM DDR3 PC1600 DUAL 2x 2048 CL9

HDD SAMSUNG 500GB HD502HJ 7200 SATAII 16MB - tu zastanawiam się czy nie wziąźć tej samej marki, ale 1TB?

PALIT GeForce GTS 450 1024MB DDR5/128bit

OCZ zasilacz ModXStream Pro 500W - lub Seasonic-520 520W, a może jeszcze mocniejszy?

Z góry dzięki za porady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon w jakiej cenie? Reszta może być, zasilacze spokojnie podołają nawet dużo mocniejszym komponentom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon za 377zł. A z tych dwóch zasilaczy na który postawić?

Edytowane przez Armuss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten cały "Geomedia" wykorzystuje w ogóle kartę graficzną?

Co do zasilacza, to raczej Seasonic S12II 520W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie Geomediów używam przy pracy na zdjęciach satelitarnych. Do tego przydaje się moc obliczeniowa procesora. A z grafiką - ciężko mi powiedzieć w jakim stopniu wykorzystuje. Początkowo myślałem o tej samej karcie graficznej, ale z 512MB, ale okazało się, że ta z 1GB jest tylko o 30zł droższa.

Edytowane przez Armuss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli używa tylko do wyświetlania obrazu, to po prostu kup płytę na AMD 785G lub 880G i nie bierz osobnej karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze nawet nie pomyślałem o takiej opcji. A same płyty pomimo zintegrowanej grafiki nie ustępują tej płycie którą zaproponowałem? A wydajność tej zintegrowanej karty graficznej jak dalece odbiega od tej z mojego zestawu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniej więcej tak odbiega, że raczej sobie na niej nie pograsz. Ale że Ty nie składasz komputera do gier to bierz płytę z integrą. Skłaniam się także ku zasilaczowi Seasonica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebawem będę zamawiał - ostatecznie postawię na Sonica, 1T i jednak na oddzielną grafikę. Dziękuję za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...