Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Hajabuza9

Problem z USB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż od 3 dni mam problem ze swoim Laptopem. Jest to Test Toshiba Satellite L650-11F. Od tego czasu w pewnym momencie przestaje działać port USB, jakby się wiesza. Do tego pojawiał się dwukrotnie zaśnieżony ekran i pomagał tylko restart. Dzisiaj problem pojawił się również, tyle że przestały działać wszystkie USB, czasami również robi się czarny ekran. Pomaga tylko restart. Problem się powtarza co parę godzin.

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałeś na kilku urządzeniach USB? Wszystkie sterowniki zainstalowane? Jak sprawa wygląda w menadżerze urządzeń? Gdy problem występuje laptop działa na baterii, czy na zasilaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, sprawdzałem na kilku urządzeniach. Sterowniki wszystkie. W menedżerze urządzeń mam ustawione, żeby nie wyłączało, przy oszczędzaniu energii. Laptop działa przeważnie na zasilaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz system? Sprawdź przy wystąpieniu problemu czy w menadżerze coś się zmienia(znikają kontrolery itp.), sprawdź w podglądzie zdarzeń czy przed wystąpieniem problemu nie pojawił się jakiś błąd/ostrzeżenie(np. wyłączenie usługi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

windows 7 home edition... teraz usb już w ogóle nie chcą się włączyć. W podglądzie zdarzeń też nic nie widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wygląda na problem ze sprzętem... Chipset pod wpływem temperatury może się "odlutować". Żeby to naprawić trzeba wykonać tzw. rebelling.

Może to być również inna usterka.

W takim wypadku pozostaje albo oddać na gwarancję albo na jakiś większy serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedno USB jest z lewej strony, pozostałe z prawej, to też wina chipsetu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie porty są kontrolowane przez mostek (mostki), więc nie ma znaczenia gdzie to jest porozmieszczane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...