Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
TeamZt2

[Pomoc] Notebook Hasło

Rekomendowane odpowiedzi

Więc temat podlega owemu wątkowi, który odnosi się do kompletnego debilizmu właściciela notebooka. Gdy kupiłem takowy mini laptop założyłem sobie dodatkowy w nim profil, który ustawiłem jako konto z ograniczeniami. Drugim już stałym kontem po zainstalowaniu Windowsa stał się profil administracyjny, który pozwala po zalogowaniu się instalować programy itp., gdyż sam takie ustawienia wprowadziłem. Niestety nie używałem notebooka tydzień+ i za nic nie mogę sobie przypomnieć hasła do administratora. Przy logowaniu mam ustawione okienko takie jak w szkołach na lekcji informatyki, które nie pozwalają na przypomnienie hasła. Dlatego kieruje moje pytanie do Was

1. Jak przypomnieć hasło ?

2. Jak obejść w systemie logowanie czy hasło administracyjne i wbić się na profil, aby to hasło zmienić ?

WIN XP

Klawisz F8 który pozwala przejść do trybu awaryjnego nie działa.

Serdecznie dziękuję za Pomoc i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi. B)

Edytowane przez TeamZt2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są narzędzia do zmiany hasła. Poszukaj HBCD. Reszty nie ujawniam bo to nie tematyka tego forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, jestem tu nowy. Jeżeli możesz, przenieś temat do innego działu o ile taki istnieje, oraz proszę Cię o większą wskazówkę, ponieważ przypuszczam, że wiesz co robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...