Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
BronkoBill

Radeon 6850

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym zakupić Radeona HD 6850 Gigabyte o ile ta karta jest wydajniejsza od Radeona HD 4850 512MB,posiadam wersję od Gigabyte z chłodzeniem Zalmana.

Pobór prądu ma niewiele większy a w idle ma dosyć mały dlatego chcę wymienić.

Mój obecny sprzęt jest dosyć głośny,

Zasilacz mam odpowiednio mocny i na dodatek markowa firma.

Dzięki za wszystkie udzielone odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam tego Radka, tylko w wersji 1GB no i trochę wyje ;) Różnicę zdecydowanie odczujesz, dokładnie ile procent to Ci nie powiem, ale całkiem ładnego kopa powinno dać w grach. Na dodatek zauważyłem, że w serii HD6800 są ładniejsze cienie, no i można się pobawić tym dodatkiem MLAA. Karta bardzo udana, choć możesz jeszcze pomyśleć nad GTX 460. Też przyjemne grafy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze miałem Radeony,choć żadnym fanboyem nie jestem. Radeony przeważnie miały mniejszą wydajność jak i cenę.

Aczkolwiek nigdy nie miałem kłopotów z tymi kartami.

Jakie polecacie inne modele,byle nie referenty,dobrze jak by posiadały 3 letnią gwarancję.Zawsze łatwiej to sprzedać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W teście korzystaliśmy z "szafira" i jest to bardzo porządna karta. Będzie jeszcze wersja Toxic, ale o dziwo z referencyjnym chłodzeniem. Poza tym możesz kupić MSI. Do ASUS-ów mam za dużo zastrzeżeń, bo choć robią świetne płyty główne to grafami nie mogą mnie przekonać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że MSI ma 2 rodzaje chłodzenia na kartach i rewelacyjny program do podkręcania.

Które chłodzenie lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie to jest chyba tylko jedna karta z tym rdzeniem od MSI. Więc jeśli chodzi o chłodzenie to wyboru nie masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...