Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
blurp

Prosze o pomoc w wyborze zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Bardzo prosze o pomoc w wyborze podzespolow do mojego nowego komputera. Komputer ma sluzyc przede wszystkim rozrywce. Dobrze by bylo zeby przez jakis czas szly na nim najnowsze gry. Gram w gry typu wiedzmin czy gothic, lubie czasem pograc w strzelanki typu COD. Oprocz tego bawie sie troche w amatorska obrobke fotograficzna. Poza tym komputer ma sluzyc do codziennego uzytku - internet, media itp. Samodzielnie dokonalem wstepnego wyboru na podstawie wypowiedzi na roznych forach i testow na roznych stronach www, ale szczerze mowiac nie mam pojecia czy to wszystko bedzie sie kupy trzymalo i poprawnie ze soba wspolpracowalo. Zestaw jest taki:

Procesor Intel Core i5-750

Plyta Gigabyte GA-P55a-ud4

Grafika Radeon 5850 lub Geforce gtx 460

Pamiec Kingston hyperx 1600mhz 2x2gb

Hdd wd 1002faex 7200 64mb lub samsung spin point f3 hd103sj

Obudowa cooler master elite 333

Zasilacz be quiet 530w bqt l7

Nie wiem czy konfiguracja jest ok. Jesli ktos ma jakies sugestie, bede wdzieczny za podzielenie sie nimi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

naped mam, co do grafiki jest jeszcze geforce gtx470... czy ten ATI 6870 bedzie rozsadniejszym wyborem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wydajniejszy w większości gier (no chyba, że "grasz" w benchmarki typu Stone Giant xD), mniej się grzeje no i mniej pobiera energii. Chłodzenie raczej ciche (przynajmniej my do testów mieliśmy ciche) w przeciwieństwie do 470, która lubi sobie powyć podczas pełnego obciążenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...