Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Pavilion

[700 - 900 zł] Monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje monitora do gier i ogólnie do wszystkiego.

Komputer AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz i Gigabyte GeForce GTX 460 OC 768MB

Co myślicie o tym:

LG Flatron W2261V-PF

A może jakieś inne sugestie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór jest dobry tylko jest jedno tak zwane ale.

A dokładniej to tutaj trzeba zastosować coś większego jak http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/532661 23" z VPF dvi,hdmi oraz 2ms.Dlatego że ogólnie prze wielu użytkowników.

Rozdzielczość full HD jest lepiej odbierana na większym monitorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny asus ale no ma sporo mniejszy i brak Full HD.

Dodatkowym atutem z LG jest 30 dni gwarancji na każdy piksel,subpixsel a potem według normy jak we wszystkich monitorach.

Jest polecany przez wielu poza tym to ta sama co podałeś tylko większy.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja też jestem za LG, dobre monitory robią, a polecić mogę obecnie dwa:

1. LG E2360T-PN, 23 cale

2. LG IPS236V-PN (linka), tez ma 23 cale, dodatkowo ma złącze HDMI + wyjście na słuchawki i rewelacyjny kont widzenia 178 w poziomie i pionie

mój brat ma ten drugi, jak przychodzę pograć sobie do niego to potem nie chce mi się grać na swoim laptopie, warto kupić większy monitor do gier.

Edytowane przez Carlo Polo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem za LG, dobre monitory robią, a polecić mogę obecnie dwa:

1. LG E2360T-PN, 23 cale

2. LG IPS236V-PN (linka), tez ma 23 cale, dodatkowo ma złącze HDMI + wyjście na słuchawki i rewelacyjny kont widzenia 178 w poziomie i pionie

mój brat ma ten drugi, jak przychodzę pograć sobie do niego to potem nie chce mi się grać na swoim laptopie, warto kupić większy monitor do gier.

Miałbym prośbę czy mógłbyś mi powiedzieć o jakości wykonania monitora LG LG IPS236V-PN? Nie mam możliwości obejrzenia go na "żywo" i ocenienia, a Twoja opinia byłaby bardzo pomocna:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jakości wykonania? tzn co Cię konkretnie interesuje? czy ma gustowny kolor? czy powierzchnia obudowy nie jest za szorstka? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za cenę od 756.66 PLN do 833.4 PLN , jak na trochę lepszy monitor to wcale nie tak dużo to ten LG E2360T-PN wydaje się całkiem niezłą opcją, Podświetlenie LED, kontrast 5 000 000:1 DFC (LED).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w podobnej cenie jest LG IPS236V-PN, ale on ma cyfrowe złącze HDMI, warto by się zastanowić czy nie rozszerzyć monitora o to złącze, chociażby na to aby podłączyć słuchawki słuchawki. ten model można kupić trochę taniej nawet i ma lepszy kąt widzenia 178 w pionie i poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Interesująco przedstawia się też LG E2360V-PN w technologii LED. Cechuje go szybki czas reakcji, wyraźny i dobrze skontrastowany obraz co daje nam niepowtarzalną jakość przy oglądaniu filmów, a także jest energooszczędny i w dobrej cenie.

Edytowane przez Robbie85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dlaczego akurat LG ? skąd u was zainteresowaniem tą marką ? Ja miałem wcześniej ich monitor i byłem bardzo zadowolony teraz mam laptopa więc siłą rzeczy ;) a jak to jest u was ?

Edytowane przez murii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pracowałem trochę w sklepie komputerowym, monitory lg szybko schodziły, i mój szef zawsze chwalił LCDki od LG i tak jakoś przeszło na mnie, że teraz obserwuję co oni tam nowego wypuszczają, więc jestem zorientowany w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem styczność z monitorami LG na studiach. Już wtedy przykuły moją uwagę swoim wyglądem i funkcjonalnością, a zresztą nie tylko mnie bo i moim kolegom z uczelni też. No i od tej pory jak tylko mam chwile czasu to patrze jaki tym razem ciekawy model wprowadzili na rynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie do zakupu monitora skłoniły pozytywne opinie na temat konkretnego modelu. Jestem zadowolony i na pewno nie jest to ostatni zakup tej marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie, ale kiedyś monitory z podświetleniem led były drogie, w 2007 roku, w Polsce dostępny najtańszy coś około 8 tysięcy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowości zawsze są drogie. Rynek nie stoi w miejscu Ciągle się rozwija - ceny spadają. Dzięki temu mamy możliwość min zakupu dobrego monitora z podświetleniem LED za ok 1000 zł. Tylko czekać, aż wymyślą coś nowego;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o kontrast i szybkość reakcji LED'y biją na głowę tradycyjne LCD. Cenowo może i jest to trochę więcej, ale oszczędzamy trochę na energii bo LEDy mają mniejszy pobór prądu. Do tego te nowe monitory wyglądają bardziej jak by miały nie tylko służyć ale również dekorować wnętrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Cenowo może i jest to trochę więcej, ale oszczędzamy trochę na energii bo LEDy mają mniejszy pobór prądu

nom, to jest to na co powinien patrzeć dyrektor zamawiając sprzęt do całego biurowca :) !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh może napisałeś to z lekką ironią ;) nie wiem ale masz rację , bo korporacja kupuje komputery do nich monitory, a monitory wydzielają ciepło i pobierają prąd może jeden LED w domu nie zrobi większej różnicy ale 200 monitorów w dużej firmie już tak do tego wydzielane ciepło trzeba wliczyć do klimy. Nie dziwię się że LG poszło w stronę tych monitorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze może i ten jeden monitor w domu czy mieszkaniu nie spowoduje znaczących oszczędności w naszym budżecie ale zastanówmy się nad jedną istotną sprawa, a mianowicie ochroną środowiska. Mniejsze zużycie energii to mniej CO2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to lekka abstrakcja ale dajmy na to jest osiedle domków jedno rodzinnych domków jest sporo 1 - 2 monitory na mieszkanie , kieszeń domowników tego nie odczuje ale skoro LED jest oszczędny to jednak mniejszy pobór energii, a zważywszy na to, że energia w Polsce jest produkowana ze źródeł szkodzących środowisku to w pewnym sensie takie rozwiązanie jest ekologiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom, zapomniałem o wydzielaniu ciepła, głównie skupiłem się na prądzie jakie pobiera monitor, kurcze, rzeczywiście to się odbija na klimatyzacji,

dobre ekopodejście, ratujmy planete

założyciel tematu kupił już monitor? czy jeszcze nie kupił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ratujmy planetę ? :D chyba za bardzo globalne jest Twoje podejście bardziej ratujmy fundusz fimowy ;P Tak czy inaczej ładne te monitorki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam poszukuje monitora do gier i ogólnie do wszystkiego.

Komputer AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz i Gigabyte GeForce GTX 460 OC 768MB

Co myślicie o tym:

LG Flatron W2261V-PF

A może jakieś inne sugestie...

z mojego doświadczenia o ful HD:

Do gier nie ma znaczenia jaki masz monitor. 22" są ok.

To oglądania filmów to lepiej mieć jak największy, ale 22" oblecą

Do pracy na kompie jak masz zamiar używać FulHD to kup lepiej 26" bo na 24" wszystko jest trochę za małe, o 22" nie wspomnę.

Co do jakości to do puki nie podłączysz obok lepszego nie widać różnicy więc po co przepłacać.

Dobrze sprawdzają się monitory z wąską/czarną/matową obwódka. Lepiej żeby miał regulację w pionie/poziomie/wysokości.

Dobry monitor waży 10kg, reszty wiedzieć nie trzeba.

PS:

LG to skrót od le'Gówno. Lepiej wybierz iiyamę lub cokolwiek innego.

Nie daj się zbajerować bóg wie jakim kontrastem jak twierdzi LG. Ważniejsza jest jasność. Poszukaj testów i najlepiej żeby było chociaż 300 zmierzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...