Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
nikel

dwa cmsy na jednej stronie

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

Pytanie moze byc głupie bo jestem w tym zielony ale czy jak strona jest wykonana w jednym cms'ie, czy mozna na tej samej stronie zastosowac inny? czy jeden bedzie przeczyl drugiemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co rozumiesz pod pojęciem zastosować drugi na tej samej stronie? W innym katalogu (www.twojadres.pl/katalog? Pod inną sub-domeną (czyli de fakto w innym katalogu)

Jeżeli posiadasz dość miejsca i możliwość stworzenia kolejnej bazy danych to jak najbardziej tak. Jeżeli posiadasz tylko jedną bazę danych to jest to teoretycznie możliwe (choć mogą wystąpić jakieś konflikty). W drugim wariancie trzeba pamiętać o innym prefixie tabel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za odpowiedz...chodzi mi o to ze otrzymalem strone od znajomego ktorą mam sie zaopiekować, strona jest napisana w jego autorskim cmsie, chcialem dokonać kilka zmian, przy okazji pouczyc sie troche joomli, czasu mam na to tylko nie wiem czy takie co jest mozliwe. strona jest głownie ze zdjęciami, jego cms obsluguje te zdjęcia, a ja chcialem dodac kolejne funkcje operujące na tych zdjęciach w joomli. Czy takie cos jest mozliwe?

Mam jeszcze jedno pytanie, czy nie znając tego cmsa bede mial problem w połaczeniu strony z Dotpay?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...