Ewerti 0 Napisano 6 Październik 2010 Witam planuje kupno komputera, który ma służyć głównie do gier i ma dość długo "dawać radę" cena jednostki czyli bez monitora etc. tak do 5000. nie wiem czy wybrać procesor: i7 phenom coś innego [?] grafika: HD 5970 GTX 480 Coś innego [?] płyta główna no nie mam pojęcia... dysk możne być mniej niż 1TB Ram no możne być 4 więcej chyba nie potrzeba do tego czytnik kart i nagrywarka DVD może być Blu-Ray zasilacz pewnie z 750W obudowa no na pewno musi wspomagać chłodzenie a do tego być na tyle duża by zmieścić tego HD 5970 czy o czymś zapomniałem? proszę pomóżcie i doradźcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Napisano 9 Październik 2010 jeśli masz 5k na platformę do gier mam sugestie, kup sobie xboxa albo ps3 za 1000zł i normalny (ciagle bardzo wydajny) komputer np za 3k i jesteś 1k do przodu na przykład na rower ;-) generalnie moim zdaniem wydawanie takich pieniędzy na zabawkę do gier jest bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BENY 0 Napisano 14 Październik 2010 Clamoor ma racjęw 110% Do gier rzeczywiście kupić konsolę - stała konfiguracja, producenci gier optymalizują gry tak żeby konsola pod względem wydajności sobie poradziła Kup PS3 - masz od strzału Blue Ray Kup do niej motiony - masz aerobik podczas grania i super rozrywkę Kup lapka bądź słabszy nieco PC niż zakładasz do tej pory - zadowoli Cię w zupełności, a nie będzie tak szkoda gdy za pół roku zobaczysz spadek cen sprzętu Za zaoszczędzony grosz: rower albo aparat albo urządzenia peryferyjne np. TV do konsoli I cacy PS. może nawet na jakiś 4-pak Ci zostanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Napisano 14 Październik 2010 i na http://www.dekorama-centrum.com.pl/product_info.php?cPath=41_96&products_id=692 dla mnie za dobrą radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BENY 0 Napisano 15 Październik 2010 Burżuj Na zdrowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 15 Październik 2010 Panowie, wspieramy polskie produkty! Gdzie jest Sobieski się pytam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewerti 0 Napisano 7 Listopad 2010 Panowie, wspieramy polskie produkty! Gdzie jest Sobieski się pytam? wiecie co? ja pytam o jedno a wy mi piszecie takie głupoty! to burdel nie forum komputerowe! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 7 Listopad 2010 No OffTop to był nie da się ukryć, ale zauważ że odpowiedź już uzyskałeś parę postów wyżej. Kupowanie komputera za 5k mija się z celem, gdyż komputer za trochę ponad 3k też pociągnie wszystkie obecne gry na max i większość nadchodzących. A gdy komputer za 3k nie będzie już dawał rady jednostka za 5k też zapewne przestanie Cię zadowalać. Konsola np. takie PS3 będzie dostarczać rozrywki nawet jak wejdzie nowa generacja konsol, a gry będą wychodzić jeszcze dłużej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxsp2 0 Napisano 9 Listopad 2010 (edytowane) To w takiej cenie opcja max jaka by tu wchodziła w gre to by mogło wyglądać tak: Intel Core i7-950 /3.06GHz, 4.8 GT/s, 8MB, LGA1366, 45nm, BOX/ 1049 zł Zalman CNPS10X Performa 135 zł Gigabyte EX58A-UD3R /intel X58/ 679 zł G.Skill 6GB (3x2GB) 1600MHz CL8 RipJaws 499 zł x2 Gigabyte Radeon HD6850 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP 1518 zł Samsung 1 TB 7200rpm 32MB cache SATA-II F3 205 zł LG GH22LS50 SATA SecurDisc LightScribe (black) 99 zł Corsair 750W [CMPSU-750TXEU] 379 zł Cooler Master Dominator II 692 Advanced (bez zasilacza) 379 zł I na tym to wszystko będzie chodzić. Pozdrawiam Nagwrake wybrałe LG bo jest dobra i nie droga A dodatkowo masz light scribe gdzie możesz robić obrazki. Dysk F3 obecnie polecany na forach. Zasilacz mocny o wysokiej sprawności 80 plus i cichy. I takie składowe monstrum. Obudowa ma to do sie ze jest pojemna i długa. Edytowane 9 Listopad 2010 przez maxsp2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach