Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Comarch

Supermarkety przyszłości - marzenie czy koszmar?

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz realniejsza staje się futurystyczna wizja supermarketu, gdzie klient jest obsługiwany przez hologramy i płaci za pomocą skanowania odcisku palca.

Takie sklepy to marzenie czy koszmar klienta?

Co sądzicie o bezobsługowych sklepach przyszłości?

Zobaczcie filmik i podzielcie się swoją opinią.

http://www.youtube.com/user/comarchTRADE?feature=mhum

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od zawsze wolę kontakt z żywym sprzedawcą, a najlepiej ze sprzedawczynią :angry: Hipermarketów i supermarketów nie lubię, bo żeby kupić coś co potrzebuję muszę najczęściej przejść cały sklep (ustawienie artykułów jest tak przemyślane, żebyśmy kupili coś czego nie potrzebujemy, a żeby kupić chleb musimy odbyć długi spacer). A co do takiej wizji supermarketu, no cóż mi się nie podoba, bo nie jestem w stanie dotknąć tego co chcę kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszłościowa wizja to zakupy w internecie a nie hologram czy robot przy kasie... ja roztaczam wizje magazynów z których transporty rozwożą złożone przez net zamówienia...na masło bulki i innie artykuły codziennego użytku...Nic tylko rozkręcac sklepy internetowe albo firmę transportową...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakas bardzo futurystyczna wizja..ja wole zostac w rzeczywistosci i miec jednak kontakt z normalnymi ludzmi, wogóle uważam ze technika wkrada sie w zbyt wiele dziedzin życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem otwarty na zastosowanie nowych techologii, szczególnie w tak żmudnych procesach jak obsługiwanie klientów.. (kasjerzy) Szacunek za wykonywaną pracę, jednak jeśli może to zostać wykonane szybciej i sprawniej ( boxy w hipermakretach do kilku artykułów spożywczych ) to myślę, że jest to świetne rozwiązanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...