Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
robuś

autostart CD z index.html

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałbym wypalić płytkę ze stroną internetową tak żeby plik index.html otwierał się sam po załadowaniu płytki do napędu. Utworzyłem plik autorun.inf, a w nim [autorun] shellexecute=index.html i niestety autostart otwiera zawartość płytki a nie index. Próbowałem również open=index.html open=start index.html i nic . W autostarcie nie zmieniałem nic w opcjach , inne płytki otwieraja się bez zarzutu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno masz powiązane pliki html z przeglądarką internetową? Jak klikasz na plik html, otwiera się przeglądarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za bardzo wiem o co chodzi z tym powiązaniem plików html z przeglądarką - proszę o wytłumaczenie. I teraz odnośnie drugiej części porady - chyba tak się powinno dziać że kiedy kliknę na plik html to mi się otwiera okno przeglądarki! Pozdrawiam i czekam na pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli klikasz na plik html i włącza Ci się przeglądarka internetowa - to znaczy, że pliki html masz z nią skojarzone (system operacyjny wie, że ma uruchomić przeglądarkę). Ale nie zawsze tak jest i wolałem się upewnić.

Sprawdź, czy plik html i autorun.inf znajdują się w głównym folderze płyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już odpisuję! Tak plik autorun i index.html mam w głównym katalogu płyty. Tak prawde powiedziawszy wszystkie pliki (pozostałe html i inne) też mam w tym samym katalogu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezpośrednio jest dużo kombinowania.

Ja od siebie polecam skompilowanie strony do formatu CHM lub EXE i w takiej właśnie formie dostarczenie nośnika wraz ze stroną odbiorcy końcowemu, tym bardziej jeżeli to ma być tylko pokaz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...