Duch23 0 Napisano 15 Sierpień 2010 Witam kupiłem ostanio PS3 i chciałbym ją podpiąć do netu. Internet mam z VECTRY czyli kablówki, nazwa modemu SCIENTIFIC ATLANTA EPC2100R2 (http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0810/scientificatlanta_dp8aeb.gif) . Oczywiście net mam podpięty do kompa przez usb. Mam pytanie co potrzebuje aby podł.aczyć konsole jestem w tych sprawach kompletnie zielony więc PROSZĘ o odpowiedż jak dla laika. Co mam zakupić jakis router, switcha HELP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 15 Sierpień 2010 Jeżeli nie używasz portu Ethernet w modemie to możesz po prostu podłączyć konsolę zwykłym (prostym) kable RJ45-RJ45 (tzw. skrętką)... Jeżeli zastanawiasz się na zakupem routera to będzie potrzebny router z portem WAN w postaci RJ45 - czyli doskonała większość routerów... (nie z modemem ADSL)! Żeby coś polecić konkretnego musiałbyś podać kwotę jaką chcesz przeznaczyć... i czego wymagasz? Na ślepo można polecić Linksys'a WRT54GL 1.1 Inna sprawa, że jak kupisz router nie będziesz musiał podłączać modemu za pomocą USB - co jest zacofaną metodą (sterowniki, inne bzdury...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach