Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
gregoriewicz

Szukam gry strategicznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników. Chciałbym prosić o pomoc w poszukiwaniach starej gry strategicznej. W miarę możliwości opiszę ją.

W tej grze rozbudowywało się wioskę, podobna jak Settlers, lecz nie mogłem znaleźć dokładnie tej. Przydzielało sie pracowników do poszczególnych prac.

Np. jedna osoba zbierała glinę i po zebraniu odpowiedniej ilości mogła iść na wyższy szczebel i wypalać cegły itp. Wtedy przechodziła ona wyżej, a nowego osadnika brało się do zbierania gliny itd. Było kilka szczebli w danym rzemiośle. Jak dokładnie pamiętam jeden szczebel. Najpierw jedna osoba zajmowała się koszeniem zboża, wyższym szczeblem było mielenie mąki, jeszcze wyższym pieczenie chleba, a później ciast.

Innym szczeblem był myśliwy, który później mógł jak sobie przypominam hodować owce i krowy, a później w oddzielnym budynku garbować je i przerabiać na mięso.

Wydaje mi się że jest to dostateczny opis. Każdą sugestię przyjmuje i sprawdzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź Cultures. Wyszły dwie części i obie bliźniaczo podobne to Settlersów, z tym, że prowadzisz wikingów. Jedyne co mi przychodzi na myśl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Empire Earth - poczatkowo grasz jedynie w antycznym klimacie, pozniej masz juz przyszlosc.

Age of Empires - wszystkie czesci polecam.

Stronghold lub poprostu Twierdza:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...