Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
biurowiecki120

Mozilla vs nowy explorer

Rekomendowane odpowiedzi

Czy najnowsza wersja Internet explorer, czyli 8 jak się nie mylę, jest dużo szybsza od Firefox'a?. Pytam bo poszukuję szybkiej przeglądarki, bo Firefox zaczyna mnie denerwować. Wiem że poprzednie wersje explorera były do niczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sporo szybsza i różnica jest odczuwalna w porównaniu do Firefox'a. Jednak jeżeli jesteś użytkownikiem Firefox'a to z całą pewnością korzystasz z dodatków, a w explorerze jest to raczej ograniczone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie schodź na ciemną stronę mocy!

Jeśli poszukuje szybkiej przeglądarki to wypróbuj Chrome'a, a w ostateczności Safari, ale na miłość boską nie wracaj do IE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem, że Safari ma jakieś luki, które są bardzo niebezpieczne. Więc co najwyżej rozważał bym Chrome'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też odradzam Safari, bo ma dziury od dłuższego czasu i nie mogą sobie z tym poradzić. Chrome ogólnie dobry, ale najwięcej dodatków ma Mozilla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IE nowy wyszedł, ale nie wiem dlaczego Microsoft ciągle ciągnie ten jakże słaby i znienawidzony przez wszystkich program. Nie ma w nim nic co by sugerowało zwrócenie na niego szczególnej uwagi. Proponuje pozostać przy Mozilli, bo podobno nowa wersja ma być o wiele szybsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...