Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
bartexd7

nie typowy problem z komputerem POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostanio cos sie satało mi z kompem a mianowicie najpierw nie włanczał sie monitor wiec go rozebrałem myslałem ze to karta graficzna wiec wziołem drugą ale problem dalej wystepwał no to zresetowałem BIOSA i włożyłem nową baterie i nic dalej to samo nastepnie zauwazyłem ze dyski wogóle nie chodzą to zaczołem kombinowac na rózne sposoby i nic jak mam podłaczona tasme dyski nie startuja jak tylko ja odepne i zostawie tylko kabel zasilajacy to startuje . Wiatraczek na procku normalnie sie kreci dyski nie startuja i obrazu nie ma. Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Podaj specyfikację komputera. W tym zasilacz!

2.Posprawdzaj wszystkie kable.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada jakby padl bios jakims sposobem... mozliwe, ze ktores z urzadzen powoduje konflikt, ktory wstrzymuje system na etapie pre-boot, czyli tuz przed zainicjalizowaniem urzadzen typu stacja dyskow optycznych/twardych etc... ale z drugiej strony nie wyjasnia to powodu, dla ktorego dyski nie startuja, poniewaz one "uruchamiaja sie" wraz z wlaczeniem zasilania niezaleznie czy obecna jest komunikacja medzy nimi a plyta glowna...

moze to byc tez awaria urzadzenia podlaczonego do plyty glownej, nawet procesora...

nie wiem czy masz jeszcze beeper w obudowie, ale jak tak to napisz czy cos piszczy i jak piszczy...

do takich sytuacji najlepsze sa karty "post-test", polecam kazdemu kto czesto naprawia komputery:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...