Kacperex 0 Napisano 7 Czerwiec 2010 Witajcie, od dwóch dni coś wali mi się z kompem. Podejrzewam trzy rzeczy jednak zacznę od początku. Kiedy włączam komputer - słyszę jak załączają się wentylatorki - działają one, ale dalej jakby komp nie startował nie ma wystartu dysku, itd. Wszak podobno do biosa nie jest potrzebny dysk - więc ten powinien się uruchomić. A jednak u mnie nie. Na monitorze jest napis NO SIGNAL check video signal. Przekładałem grafikę i dysk do innego kompa i działają. Więc one są sprawne. Za którymś razem po dmuchaniu w płytę itd, komp startuje. Ani nie ma okna biosu, firmy płyty itd. Czarny ekran z no signal. Jak się komp załączy to działa normalnie całymi dniami Co to może być? Zasilacz? - Nie daje napięcia, stąd głowne podzespoły nie pracują? Płyta/slot od grafiki - grafika nie trybi w slocie i nie podaje sygnału do monitora? Monitor grafa dysk, pamiec na pewno dobre. Co o tym myślicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 8 Czerwiec 2010 0 informacji - podaj konfiguracje komputera. Ja bym stawiał na zasilacz / płytę główną... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandrive 0 Napisano 30 Wrzesień 2010 upewnij sie, ze masz neutralny bolec w kontakcie/listwie, czasem takie cuda dzieja sie gdy wystepuje okresowe (nie koniecznie stale) przebicie wewnatrz obudowy zasilacza co moze przeniesc sie na inne podzespoly... to lub w przypadku "zmeczonych juz" zasilaczy wahania napiecia, zazwyczaj w starych kamienicach uzywajacych jeszcze starych instalacji elektrycznych... jesli masz mozliowsc sprawdz jak to sie dzieje na UPS'ie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach