Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
d.rky

płyta główna czy grafika - co popsute?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem:

niedawno wyjmowałem kartę graficzna z kompa i ją potem wsadziłem, teraz jak włączam komputer to tak:

- na monitorze się nic nie wyświetla, kompletnie nic - nawet bios, o ładowaniu systemu nie wspomnę (monitor - działa sprawdzałem na innym pc)

- w komputerze chodzi wiatrak, nie słychać żadnego piszczenia (tj. głośnik systemowy nie wydaje żadnych dźwięków)

-diody od hdd i power się normalnie świecą

I teraz pytanie:

Co się rozwaliło? czy grafika? czy płyta główna?

wyjmowałem też baterie biosu, i przekładałem zwrotkę CLEAR CMOS - jeśli to ma coś do rzeczy..

niestety nie mogę w żaden sposób sprawdzić czy grafika - bo to jest na dość stary slot - pytałem po znajomych też nie mają wejścia na nią. oddanie do serwisu też nie wchodzi w gre - zapłacę za sprawdzenie + za nową cześć, więcej niż jest komp wart - a muszę się dowiedzieć.

Z góry dziękuje za sensowne odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż... ciężko cokolwiek stwierdzić jeżeli nie podałeś żadnych, kompletnie żadnych informacji na temat komputera - jakie podzespoły...

Jeżeli slot był mocno zabrudzony go najpierw warto to przeczyścić (tak jak i cały komputer)... Ponadto czasami pomoga w wypadku starych komputerów - rozebranie na części pierwsze, wyczyszczenie i ponowne poskładanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...