Krzysiuzq 0 Napisano 20 Kwiecień 2010 Witam. Mam grę GTA IV i wszystko chodzi ładnie na średnio-wysokich detalach. Postanowiłem kupić sobie grę GTA IV: Episodes from Liberty City. Gra ma te same wymagania a tnie mi się Co może być powodem ?? Zainstalowałem nowe sterowniki do karty i też nic Proszę o pomoc Sprzęt : Proc : AMD 64 x2 5200+ 2.71Ghz Ram : 4Gb Dysk : 500Gb Karta graficzna : ATI Radeon HD 4550 512 MB DDR3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 20 Kwiecień 2010 Jeśli mam być szczery to dziwię się, że Tobie na tej karcie graficznej GTA IV działa na "średnio-wysokich" detalach. To jedna z najgorzej zoptymalizowanych gier na PC w historii, więc nie możesz oczekiwać tego że dodatki do niej będą działały płynnie. Poza tym nie wierz w wymagania które umieszcza na opakowaniu producent, szczególnie zaś na grach od Rockstar Games . To zwykłe chwyty marketingowe, nic więcej (szczególnie w tym przypadku). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiuzq 0 Napisano 20 Kwiecień 2010 A nie da się podkręcić karty graficznej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 20 Kwiecień 2010 Oczywiście, że się da, ale w przypadku Twojej karty znaczącej poprawy to nie przyniesie. Wydajność tej grafy jest raczej mizerna. Takiego typu konstrukcje kupuje się raczej do przeglądania internetu czy oglądania filmów, niż do grania. P.S. Najłatwiejszym sposobem na podkręcanie karty podkręcanie z poziomu Catalyst Control Center. Raczej nic nie powinieneś zepsuć (choć przy podkręcaniu gwarancji na to nie ma żadnej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiuzq 0 Napisano 20 Kwiecień 2010 a Wejdzie mi na LOW Just Cause 2 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 20 Kwiecień 2010 Mało prawdopodobne, żebyś miał choćby minimalną płynność. Gra do rozdzielczości 1280x1024 z niskimi detalami, wyłączonym antyaliasingiem oraz filtrowaniem anizotropowym ustawionym standardowo na x2 (oczywiście wszystkie opcje graficzne na LOW) potrzebuje min geforce'a 9600GT do osiągnięcia 30 fps. Dodam, że ta karta, choć leciwa, jest o wiele wydajniejsza od Twojej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach