Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Vector

Problem z Komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z komputerem. Podczas gry mogę grać 30 min a mogę grać 3 min i nagle wszystko się tnie. I w słuchawkach jest taki dźwięk nie miły. Gdy zrestartuje komputer ekran jest rozlany pełno jest takich znaków "(", do tego komputera nie można uruchomić dopiero gdy wejdę przez tryb awaryjny i zrestartuje komputer dopiero wtedy działa i tak cały czas. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegrzewa się karta graficzna lub CPU na moje oko... Podaj konfiguracje komputera...

Sprawdź czy wiatraki się kręcą, czy w obudowie nie ma tony kurzu, który blokuje cyrkulacje powietrza, itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn? Jaka konfigurację bo zabardzo się nie znam. Czyściłem kompa i dalej to samo :<

@@Edit

Nie kręci mi się wiatrak z karty graficznej.

Edytowane przez Vector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winowajca już znaleziony. Jeżeli karta to nie jest relikt przeszłości to możesz spróbować po prostu wymienić chłodzenie. Jednak jak wentyl sam padł to nowa nie jest i najlepiej by było wymienić na nową.

Tak czy siak przydała by się konfiguracja komputera, zainstaluj Ten program i zrób screena zakładce komputer>>Podsumowanie. Dobrze by było jak byś podał też model zasilacza(program Ci niestety nie pomoże) musisz otworzyć obudowę i odczytać etykietę zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest taki, że bez informacji o twojej obecnej konfiguracji nie można nawet potwierdzić czy tą kartę da się do twojej płyty głównej podłączyć lub co gorsza czy po podłączeniu słaby zasilacza nie spali wszystkiego.

Popróbuj jeszcze z tym programem na jego uruchomienie z windowsem wystarczy 10min, z racji że karta nie jest w ogóle chłodzona dobrze jak byś zapewnił dobry przewiew w obudowie, do czasu naprawy zdejmij też ścianki.

Jeśli mimo wszystko się nie uda to:

1. Zasilacz to dosyć ważne odczytaj jego model z etykiety

2.Procesor, RAM i model płyty głównej możesz odczytać za pomocą tego programu, zakładki "CPU", "Mainboard" i "Memory".

3.Model obecnej karty graficznej może dać się odczytać w menadżerze urządzeń. Prawym klawiszem myszy na ikonie "Mój Komuter" >> zakładka sprzęt>>Menadżer urządzeń i Karty graficzne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karte graficzną mam GeForce 8500 GT.

Mimo tego, że jest przewiew bo ściągnąłem obudowę i tak nie da się włączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...