Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
lubiebiby

problem z komputerem po wlaczeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem nie wiem czy to jest kwestia wymiany jakies czesci zrobilem nawet format wgralem na nowo windowsa i tak to sie pojawilo chodzi mi o takie dziwne mroczki na ekreanie jakies rozowe tlo dociskalem wszystko w komputerze sprawdzalem wszystko i nic dziwnego nie widzialem podaje dwa zdjecia jak to wyglada prosze o jakas odpowiedz bo nie wiem co robic

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-03/5e63290e.jpg

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-03/1e6ecc65.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj konfiguracje komputera(procesor,karta graficzna, płyta główna, model zasilacza!). Czy masz możliwość sprawdzić monitor na innym komputerze. Wymieniałeś jakieś części czy zrobiłeś tylko format i czy wcześniej coś takiego się pojawiało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdze parametry i podam sprawdze tez na innym monitorze nie wymienialem zadnej czesci bo do tej pory wszystko elegancko chodzilo wczesniej nic takiego sie nie pojawialo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podłączyłem monitor do innego komputera i nie ma zastrzezen wychodzi na to ze to karta graficzna jest winna dziekuje za zainteresowanie moim postem pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witaj,

najprawdopodobniej uszkodzona jest karta grafincza, a dokladniej jej pamięć. Niestety nie da się tego naprawić w domowych warunkach. Pozostaje oddać kartę na gwarancję, lub jeśli gwarancja juz się skończyła, należy wymienić kartę na nową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam problem z kompem po jego włączeniu. Mam widndows xp sp2 niedawno był formatowany a po paru dniach zaczął się sam restartować zaraz po włączeniu, w trakcie pracy a nawet jak wyłączałam restartował się i dopiero mogłam go wyłączyć. Później pojawił się inny problem co prawda mały ale zawsze myszka uciekała mi poza ekran a żeby znowu ją zobaczyć musiałam przeszorować pół biurka więc weszłam we właściwości ekranu i zmieniłam rozdzielczość nic mi to nie dało choć myślałam że pomoże. Zaraz po tym jak to zmieniłam komp się zaciął i zrestartował tyle że po "włączeniu" nie ma dosłownie nic tylko ta pechowa myszka. a jak się naciśnie jakiś klawisz "piszczy". Czy ktoś wie co jest nie tak i czy da się coś z tym zrobić :( ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załóż osobny temat - poprawnie nazwany i podaj specyfikację komputera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...