Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
rothy

Problem z wlaczeniem kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otoz od wczoraj mam problem z wlaczeniem kompa na 1 ekranie(biosie) wszystko dziala odpowiednio (myszka klawa i monitor) nastepnie jak przechodzi to ekranu jak uruchomic komp(tryb awaryjny normalnie itp.) myszka i klawiatua tak jakby sie odlaczaja przeleci to 30 sekund przechodzi do ekranu Windows XP a pozniej na monitorze pokazuje sie napis NO SIGNAL i komp sie restartuje i wszystko od nowa tak w kolko ... po ktoryms takim uruchomieniu komp sie wlacza ale za to svchost zzera mi 50%+ procka ...

Moja konfiguracja:

procek: Pentium E5200

grafika: Gigabyte HD4850

glowna: Gigabyte GA-P31-ES3G

zasilacz: Modecom 500W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek spróbuj przeinstalować system, nie wykluczone, że albo zawirusowany albo coś masz z usługami / sterownikami namieszane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapomnialem dodac ze niedawno zmienilem monitor z crt na widescreen co do windowsa to wolalbym tego uzyc jako ostatecznosci ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy braku jak zrozumiałem jakiejkolwiek interakcji wielu opcji nie masz najprawdopodobniej jak napisał Nerio, przyczyną może być coś ze sterownikami lub wirus, a tych nie naprawisz z konsoli odzyskiwania systemu.

zapomnialem dodac ze niedawno zmienilem monitor z crt na widescreen co do windowsa to wolalbym tego uzyc jako ostatecznosci ;p

Tu powodem mogło by być jeszcze złe ustawienie rozdzielczości lub odświeżania, nie obsługiwanego przez monitor, w takiej sytuacji system powinien móc się uruchomić w trybie VGA jednak o ile dobrze zrozumiałem tego trybu wybrać nie możesz.

Monitor działał już na tym komputerze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy braku jak zrozumiałem jakiejkolwiek interakcji wielu opcji nie masz najprawdopodobniej jak napisał Nerio, przyczyną może być coś ze sterownikami lub wirus, a tych nie naprawisz z konsoli odzyskiwania systemu.

Tu powodem mogło by być jeszcze złe ustawienie rozdzielczości lub odświeżania, nie obsługiwanego przez monitor, w takiej sytuacji system powinien móc się uruchomić w trybie VGA jednak o ile dobrze zrozumiałem tego trybu wybrać nie możesz.

Monitor działał już na tym komputerze?

tak monitor juz dzialal na kompie ten problem od niedawna wystepuje ale jak napisalem po kilku restartach komp sie wlacza wiec tryb awaryjny chyba nie jest potrzebny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...