Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
lukass115

problem z obrazem na ekrenie monitora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z obrazem na ekranie monitora tzn. po każdym uruchomieniu komputera obraz na monitorze jest przesunięty w lewo i w górę. Przestawiam go ręcznie ale po restarcie jest to samo. Auto dopasowanie ekrenu nic nie daje.

Mam windows 7 64bit, grafe GeForce 9800GTX+ i podłączony tuner zewnętrzny Leadtek WinFast TVPro 1920.

Sprawdzałem kable i są w porządku. Próbowałem już ze sterownikami standardowymi windowsa i Nvidii. Dodam, że ta konfiguracja działała pod 64bitową Vistą.

Każda pomoc się przyda. Z góry dzięki.

Edytowane przez lukass115

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki monitor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki monitor?

NEC LCD 22WV

Edytowane przez lukass115

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Podepnę się do tematu ponieważ też mam problem z obrazem wyświetlanym na ekranie monitora.

Podłączyłem TVLCD LG 32LD450 z FullHD do komputera z kartą graf. GF9800GT i obraz wygląda mniej więcej tak:

http://img375.imageshack.us/img375/2484/dubl.png

(filmik zapożyczony, ale efekt podobny).

Jak podłącze ten ekran do dużo starszego komputera z karta GF5500FX nie ma żadnego problemu z wyświetlaniem, a jeśli chodzi o ten nowszy komputer to gdy podłącze do niego TV Samsunga 37` bez FullHD wszystko działa bez żadnego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym podłączasz? Jaki kabel? D-Sub?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kabel D-Sub. Z jednej strony jest przejściówka na DVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to spróbuj to podłączyć cyfrowo - po HDMI najlepiej. Jak przesyłasz obraz analogowo to trzeba się liczyć z takimi problemami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie dlaczego działa w połączeniu ze starym komputerem z FXem, a nie chce z nowym komputerem z grafiką 9800GT ?

Kabel którym podłączyłem monitor ma chyba z 10 lat i miał kiedyś wygiętego pina, lecz go wyprostowałem, więc na początku też to podejrzewałem ale jak zobaczyłem że działa bez problemu z GF FX to wykluczyłem taką możliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analog to analog... Może coś masz ze sterownikami (przestarzałe? Najnowsze - http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl)

Może coś z odświeżaniem...

Może kabel za długi... i łapie coś z otoczenia...

Jeżeli istnieje możliwość połączenia cyfrowego to zawsze powinno się je stosować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że w mojej karcie graf. nie ma wejścia HDMI więc trzeba by podłączyć kabel HDMI - DVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie sam sobie odpowiedziałeś :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...