lukass115 0 Napisano 8 Marzec 2010 Witam, mam problem z odpaleniem gry tzn. wyskakuje mi okienko: "DO URUCHOMIENIA GRY POTRZEBNE JEST POŁĄCZENIE INTERNETOWE. NIE UDAŁO SIĘ POŁĄCZYĆ Z GŁÓWNYMI SERWERAMI UBISOFT. PROSZĘ UPEWNIĆ SIĘ, ŻĘ POŁĄCZENIE JEST AKTYWNE I SPRÓBOWAĆ PONOWNIE." Internet działa więc o co kaman ? Dodam, że mam oryginalną grę i windowsa 7 64 bit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Napisano 8 Marzec 2010 Witaj, Otóż, najnowsze dziecko Ubisoftu ma bardzo skomplikowane zabezpieczenie antypirackie. Dzięki temu gracz, który chce cieszyć się oryginalną grą będzie miał więcej problemów niż pirat. Najnowsze zabezpieczenie pozwala na grę jedynie jeśli masz połączenie z Internetem. Jeśli na chwilę dostęp do Internetu będzie niemożliwy gra wyświetli odpowiedni komunikat i zostanie zamknięta, a gracz będzie musiał grać od ostatniego zapisu. Co do Twojego problemu to zapewne masz zaporę sieciową, która blokuje grze dostęp do Internetu i dlatego nie możesz zagrać. Pokombinuj, a jak będziesz miał problemy napisz jaki masz program antywirusowy i zaporę. Jest jeszcze jeden sposób, ale nie mogę o nim wspomnieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukass115 0 Napisano 8 Marzec 2010 (edytowane) Kombinowałem z zaporą i nic. Mam włączoną zaporę windowsa i Kaspersky Internet Security. Gra została dodana do wyjątkóNapisz do mniew. Może o tym jeszcze jednym sposobie napiszesz mi na maila ? lukass115@wp.pl Edytowane 8 Marzec 2010 przez lukass115 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 8 Marzec 2010 Wyłącz zaporę windows jak masz KISa jest zbędna. Jak jesteś podłączony do internetu przez zwykły modem czy router? W tym drugim wypadku jeżeli zapora w routerze jest włączona w niej również musisz dodać wyjątek. Czy internet masz z linii telefonicznej ew. kablówki, czy może jest to jakaś radiówka(internet osiedlowy)? W tym drugim przypadku jeżeli porty są po blokowane ten "jeden sposób" może okazać się konieczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Napisano 8 Marzec 2010 Ja bym odesłał grę do Ubisoftu. Niech mają swój głupi DRM. Kasę na to wydają i sami problemy tworzą. Jak masz KIS-a to daj prawym na ikonkę na pasku i tam powinna być opcja wyłączenia zapory sieciowej (nie pamiętam jak się nazywa bo aktualnie nie używam oprogramowania od Kaspersky-ego). Na 99% on Ci blokuje grę. Jak wyłączysz to np. do następnego uruchomienia systemu a nie na 10 minut bo załączysz grę i... po 10 minutach skończysz grać. Jakby bardzo Ci zależało a byś nie dawał rady to mogę Ci to zrobić za pomocą programu Team Viewer - oczywiście za darmo. Zaklikaj na GG (dostępne w informacjach o profilu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qrpiech 0 Napisano 9 Marzec 2010 Bardzo możliwe także, ze trafiłeś akurat na wyłączony serwer, Ubisoft od dwóch dni skarży się na "ataki hakerskie" i "próbuje rozwiązać problem". Tłumaczenie tłumaczeniem, a znając życie serwery nie są w stanie obsłużyć wszystkich legalnych nabywców i się po prostu zapychają. Niezależnie od powodu, faktem jest, że od dwóch dni nie idzie po ludzku wejść do gry. Ja zazwyczaj muszę czekać około 40 minut aż się uruchomi - tyle trwa łączenie z serwerami Ubisoftu. Kpina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Napisano 9 Marzec 2010 O czym nie omieszkasz wspomnieć w recenzji Rafale, prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Musiol19900 0 Napisano 3 Wrzesień 2010 Witam.Wczoraj zakupiłem Assassin creed 2 po zainstalowaniu gry zarejestrowałem się w internecie lecz przy odpalaniu gry z ikony niestety wyskakuje miniaturka z bohaterem i następuje ładowanie po czym wyskakuje na moim monitorze komunikat ze nie udało się połączyć z internetem.I też na takim etapie się zatrzymałem prosił bym o pomoc i rade jaki może być problemem.Słabość kompa odpada bo mam komputer wartości 6000zł wszystko górna półka a internet cały czas pracuje bez problemu.Oprogramowanie na jakim pracuje to Windows 7 64bit.Z góry dziękuje i pozdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Napisano 3 Wrzesień 2010 Ubisoft niestety przegiął z zabezpieczeniami antypirackimi, moim zdaniem (chociaż nie wiem czy mam prawo tak radzić na publicznym forum) ściągnij sobie plik z emulatorem serwera i przekierowuje się serwery ubisoftu lokalnie na komputer i działa. I prawdę mówiąc czułbym się z tym dobrze skoro grę i tak nabyłeś legalnie. jedyne co jest smutne to to że kupując legalnie grę ma się problemy w zagrane w nią. Pod tym kątem polecam steam ... mimo ze ciut drożej wszystko działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Musiol19900 0 Napisano 3 Wrzesień 2010 podaj mi linka do tego programu o którym mówiłeś. Dzięki z góry za odp i rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fido444 0 Napisano 12 Grudzień 2010 witam mam pewien problem z grą AC2 mianowicie podobny do problemu który ma "osesek" też mi wyskakuje okienko0 że "DO URUCHOMIENIA GRY POTRZEBNE JEST POŁĄCZENIE INTERNETOWE. NIE UDAŁO SIĘ POŁĄCZYĆ Z GŁÓWNYMI SERWERAMI UBISOFT. PROSZĘ UPEWNIĆ SIĘ, ŻĘ POŁĄCZENIE JEST AKTYWNE I SPRÓBOWAĆ PONOWNIE." dodam że mam wersje nie oryginalną,męczę się z uruchomieniem już 2 dzień odchazcyłem w zapoże windows i dalej ciągle to samo a połączenie mam stałe przez kabel. pomocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk1999 17 Napisano 12 Grudzień 2010 To kup wersję oryginalną i zapoznaj się z regulaminem forum przed napisaniem podobnych tematów/postów. Zamykam temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach