helmutoso 0 Napisano 11 Luty 2010 Witam wszystkich ! Mam problem z wordem 2003. Kiedy go włączam mogę pisać tekst dopiero od połowy strony. Dopiero jak stworzę drugą stronę to na pierwszej jest wszystko w porządku. Próbowałem już różnych ustawień z marginesami ale one są prawidłowe, robiłem też reinstalkę office'a i na nic. Z góry dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 11 Luty 2010 Jak nie marginesy to może masz ustawiony taki wysoki nagłówek lub duży odstęp przed pierwszym akapitem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmutoso 0 Napisano 11 Luty 2010 No w tym problem że nagłówków nie ustawiałem raczej. A mógłbyś napisać jak to sprawdzić ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 11 Luty 2010 Nagłówek możesz sprawdzić Widok>>Nagłówek i stópka, a akapit Format>>Style i formatowanie i następnie wybrać z menu styl normalny(zakładając że w takim pisałeś. Następnie wybierz modyfikuj i sprawdź czy pod podglądem w nowo otwartym oknie nie ma informacji typu: "Odstęp przed/po xx pt" jeżeli jest to Format>> Akapit i wyzeruj odpowiednią wartość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmutoso 0 Napisano 12 Luty 2010 (edytowane) A więc tak wszedłem na widok > nagłówek i stopka i okazało się że nagłówek zajmuje pół strony. Mógłbyś napisać jak to zmienić ?? Edytowane 12 Luty 2010 przez helmutoso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 12 Luty 2010 Nagłówek chyba dostosowuje się do wpisanego tekstu więc możliwe że masz tam wpisane po prostu same znaki nowej lini "entery", by to sprawdzić wybierz widok>>nagłowek i stópka, a następnie na pasku narzędzi znajdź przycisk z takim symbolem ¶ (jeżeli nie ma tzn. że przycisk jest ukryty i musisz go dodać), jeżeli takie same symbole pojawiły się w nagłówku jeden pod drugim to oznacza, że są tam same znaki nowej linii więc musisz tylko przejść do ostatniego z nich i je usunąć Backspace-em. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmutoso 0 Napisano 12 Luty 2010 (edytowane) W tym problem że w nagłówku pokazał się tylko jeden taki symbol. Kurde już nie wiem co zrobić ;/ Edytowane 12 Luty 2010 przez helmutoso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 12 Luty 2010 To jest jeszcze jedna opcja w 4 poście opisałem jak sprawdzić czy nie ma porobionych dużych odstępów w akapitach jednak dotyczyło to stylu narmalnego teraz widzę że nagłówek ma swój własny styl, zatem sprawdź jeszcze raz tyle że dla stylu Nagłówek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmutoso 0 Napisano 14 Luty 2010 To nic nie dało. Dałem styl nagłówek i dalej mogę pisać dopiero od połowy strony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 15 Luty 2010 Po pierwsze najprawdopodobniej masz zepsuty szablon domyślny - dlatego ten problem występuje mimo przeinstalowania Office'a (szablony domyślnie są przechowywane niezależnie, w folderze użytkownika - ścieżka jest różna w zależności od systemu operacyjnego). Zrób zrzuty ekranu Worda (z włączoną edycją nagłówka i stopki) oraz bez. Kliknij też prawym przyciskiem na stylu Normalny, z menu wybierz Modyfikuj i wykonaj zrzut ekranu otwartego okna. Styl Normalny jest tzw. stylem bazowym, po którym dziedziczą inne style - jeżeli coś w nim jest nakopane, psuje się cały dokument. Porada: Aby wyświetlić listę stylów, musisz przejść do Galerii stylów. W tym celu (mówię z pamięci - niestety, korzystam z Worda 2007): W menu Format kliknij polecenie Motyw. Kliknij przycisk Galeria stylów. Wyświetli się ona po prawej stronie - powinna wyglądać jak na zrzucie ekranu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmutoso 0 Napisano 16 Luty 2010 Może ktoś mi powedziećczym się najlepiej posłużyć do zrzutów ekranu ?? I oczywiście jak to zrobić ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geo 9 Napisano 16 Luty 2010 Do zrzutów ekranu polecam XnView - na górnym pasku będzie ikonka prowadząca do funkcji przechwyć (u mnie jest to czwarta ikonka od prawej). Obsługa jest na tyle prosta, że chyba nie muszę się rozwodzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmutoso 0 Napisano 16 Luty 2010 zrobiłem to w imageshack http://img502.imageshack.us/img502/7528/wordz3.png http://img208.imageshack.us/img208/4770/wordz2.png http://img525.imageshack.us/img525/655/wordz.png chyba dobrze zrobiłem ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 16 Luty 2010 Wygląda ok jednak jak już pisałem pokaż zrzut ekranu taki jak na wordz3 tyle, że dla stylu "Nagłówek"(sam nagłówek bez 1,2,3). I jeżeli możesz zapisuj zrzuty w trochę większej rozdzielczości bo na tej mało widać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmutoso 0 Napisano 16 Luty 2010 http://img696.imageshack.us/img696/5058/wordz4.png To jest zrzut ekranu dla stylu nagłówek ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 16 Luty 2010 Style masz ok, teraz zauważyłem że dla nagłówka masz po prostu niski dolny margines, przeciągnij go w widoku Nagłówek i stópka tak jak zaznaczyłem i powinno być ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmutoso 0 Napisano 17 Luty 2010 (edytowane) W tym problem że kiedy chcę go zmniejszyć to on zwiększa się na całą stronę prawie ;\ nie wiem już co robić Edytowane 19 Luty 2010 przez helmutoso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach