marlwa 0 Napisano 7 Luty 2010 witam wlasnie montuje (a wlasciwie to bede montowal) lc i potrzebuje kilku porad odnosnie montarzu itp a oto komponenty: Laing DDC-1+ Ultra Pump +XSPC Pump Top Clear XSPC RX360 Black High Performance Radiator Swiftech Apogee XT reszty jeszcze nie wybralem bo reza chcialem tego ale nie moge go nigdzie indziej znalezc, ale czekam naodp od tego sklepu czy moga go zamowic plyn moze wezme jakis Faser, czerwony lub niebieski weze... nie wiem jaki wziac rozmiar, moze cos mozecie polecic, swoja droga troche sie czasami gubie w tych roznych miarach co podaja zlaczki - jeszcze nie myslalem ktore wybrac bo najpierw pasuje chyba weze ustalic jedno z moich pytan to gdzies kiedys widzialem/czytalem jak ktos montowal chlodnice na stojaco za frontem (jak ja chce to zrobic - w razie czego moge fotke wrzucic) uzywajac do tego takich specjalnych mocowan "katowych" czy cos w tym stylu; to byly po prostu jakies blaszki specjalnie wygiete, jak ktos wie o co chodzi to prosze o jakies namiary na to (najlepiej by bylo w UK) kolejne pyt dotyczy chlodnicy, jak sie ja testuje etc. wiem ze powinno sie ja przeplukac chyba jakims plynem (woda destylowana + cos tam?)? narazie to tyle w najblizszym czasie bede zamawial czesci to dam jakies fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekcz 0 Napisano 27 Luty 2010 laing, xspc oraz xt to bardzo dobry wybór. wręcz pierwsza klasa. Rez może być ek-250. Feser niestety ale brudzi węże. Jak ciasne łuki to proponuję wąż 10/16. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marlwa 0 Napisano 28 Luty 2010 wzialem tego Danger Dana, 10/16 weze i PrimoChill ICE Coolant UV Red jestem teraz wciaz na etapie montazu ale po wielu "utrudnieniach" zblizam sie do konca niedlugo jakies fotki postaram sie wrzucic bardzo ciezko mi sie zlaczki (bitspower) zaklada przez ta roznice 7/16" a 3/8" tak ze nie moge ich dokrecic do konca, ale to chyba nie powinien byc problem bo siedza mocno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekcz 0 Napisano 1 Marzec 2010 może być jedynie wizualnie kiepsko z tym niedokręceniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marlwa 0 Napisano 2 Marzec 2010 (edytowane) juz wlasciwie wszystkie weze zalozylem, jutro moze bede juz zalewal jak zdaze, albo pojutrze ------------- dzis zgodnie z planem zalalem uklad musze sie tylko pozbyc powietrza z reza; a ten kolor mial byc czerwony i jak sprawdzalem w szklance to taki byl; pewnie przez weze tak wyszlo; a co gdyby zamontowac katode, lub dwie; czy to pomoze uzyskac czerwony kolor? Edytowane 3 Marzec 2010 przez marlwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekcz 0 Napisano 3 Marzec 2010 może oświetlenie jakoś tak działa i taki kolorek wyszedł. nie jest źle. popracuj jeszcze trochę nad kabelkologią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marlwa 0 Napisano 3 Marzec 2010 jutro sprobuje pochowac kable w miare mozliwosci tak zeby jak najbardziej je ukryc; najwiekszy problem mam z glownymi kablami zasilanie plyty, bo 8pin jest za krotki zeby go poprowadzic z tylu, a 24pin za gruby(wejscie na niego na mobo jest pomiedzy otworami na kable i nie bardzo to wychodzi) chyba ze bym oplot zrobil, ale nie wiem w sumie jak to zrobic i czy sie nie pogubie potem z kabelkami te pecherze powietrza juz kompletnie zeszly z reza, w ukladzie juz nie powinno byc zadnego powiietrza ten waz na dole jeszcze sie odksztalca troche, ale ogolnie to chcialem cos na ksztalt spirali z tego zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekcz 0 Napisano 13 Marzec 2010 można kupić kable już oplecione. Do 8pin przedłużke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marlwa 0 Napisano 30 Marzec 2010 jakiej grubosci oplot potrzebny jest na pojedyncze kabelki? a jakiej rurki cieplokurczliwe? co do oplotow to chcialbym raczej jak najciensze a rurki, no takie zeby dalo sie nalozyc bez wiekszych problemow; przy kurczliwosci 2:1 no to noze troszke mniej niz 2xwieksze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach