Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Bogdar

Nowy Windows - co trzeba zmienić?

Co kupić?  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który system operacyjny wybrac?

• Windows 7
      6
    • Windows XP
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Chciałbym zmienić sprzęt komputera na o wiele lepszy i nie drogi. Ale mam problem z wyborem. Mam komputer z 2005 roku i ma około 500 MB RAM. Chciałbym sobie również zainstalować nowy system operacyjny Windows 7 - możecie wyrazić opinie o nim. Po prostu mam zjechany komputer i żadna gra mi nie chodzi a chciałbym na nim fajnie płynnie grać, więc co zmienić żeby było lepiej? Myślę nad 2 GB RAM ale ja się nie znam na tym więc proszę mi doradzić i ile by to kosztowało. Czekam na odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Po pierwsze podaj więcej danych o swoim aktualnym komputerze (procesor, płyta główna, karta graficzna, ilość pamięci RAM, zasilacz itd.), bo po prostu nie wiem co musiałbyś wymienić, a czego nie wymieniać.

Edytowane przez Nerio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mathi13 ma rację - niewiele Ci pomożemy bez większej porcji informacji.

Jak sprawdzić konfigurację komputera?

Specyfikacje komputera znajdziesz klikając prawym przyciskiem na Mój komputer (Komputer w Windows Vista i Windows 7) i wybierając Właściwości. Część informacji dostępna będzie od razu (procesor i pamięć RAM), pozostałe znajdziesz w zakładce Menedżer urządzeń.

Możesz też posłużyć się jakimś programem sprawdzającym konfigurację komputera - wtedy uzyskasz bardzo konkretne informacje na przykład o posiadanej płycie głównej. Polecam System Info for Windows.

P.S. Windows 7 jest fajny :) Jednak aby z niego korzystać, będziesz musiał najprawdopodobniej wymienić cały komputer. Ostateczny werdykt poznasz po przedstawieniu konfiguracji Twojego komputera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu chcesz wgrać akurat windowsa7?? Podaj więcej szzcegółów o swoim obecnym sprzęcie,bez tego ani rusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Wam powiem coś. Autor ma Windowsa XP, o Viście nie wspomniał. Około 500 MB RAM znaczy, że dokładnie nie wie. Obstawiam, że wypada zmodernizować wszystko. Nawet jeśli ma zasilacz porządnej firmy ale z 2005 roku to wybaczcie, ale również jest do wymiany.

Polecam Windows 7, ale jak masz zamiar wymienić kompa całego. No i jeszcze w wersji 64-bitowej jeśli chcesz włożyć więcej niż 3 GB RAM-u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...