Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
Dover

Jaki zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Chciałem się spytać czy zasilacz 500W wystarczy do takiej konfiguracji sprzętowej?

Procesor: AMD Phenom II x4 945

Płyta Główna: AMD GIGABYTE GA-MA770T-UD3P

RAM: Pamięć DDR3 2x2GB 1333MHz Kingmax

Karta Graficzna: ATI Radeon HD5770 1024mb ddr5

HDD: SATA SAMSUNG 500GB SATA2

Napęd: SAMSUNG S-223C SATA

Nie chcę dokładnego modelu tylko czy taki 500w wystarczy żeby zasilić ten komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jaki zasilacz masz na myśli, bo niestety zasilacze dzielą się na takie, które są markowe i posiadaja wysoką sprawność, mocną linię itd. i na zasilacze, które tylko z nazwy przypominają zasilacze. Więc musiałbyś podać przykładowy zasilacz 500W o jaki ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np. taki OCZ STEALTHXSTREAM 500w.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ci chodzi konkretnie o tego OCZ to spokojnie pociągnie ten zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Jaki będzie najlepszy zasilacz do tej konfiguracji 600watowy oraz w przestępnej cenie? Tak w granicach 150-200zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to 430w a nie 600w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Człowieku, napisałem przecież, żę nie dostaniesz markowego 600W zasilacza za 200zł! No chyba, że chcesz niemarkowy 600W zasilacz, który będzie gorszy od tego 430W i nie będzie miał zabezpieczeń. NIE PATRZ NA WATY TYLKO NA MARKE, SPRAWNOŚĆ i JAK MOCNE LINIE MA ZASILACZ !!! Jakbym patrzył na waty to bym nie miał Chiefteca 450W tylko tracera 450W, który pewnie przez to, że ma słabe linie 12V i nie ma zabezpieczeń. To by w razie problemów z prądem by spalił mi inne podzespoły.

Po drugie to przeczytaj http://forum.pccentre.pl/index.php?/topic/152819-faq-zasilacz/

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...