Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mati141003

Na ile czasu starczy mi ten sprzęt do giereK

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie na ile starczy mi taki sprzęt do grania w nowe gierki... Jak długo mi będą chodziły na full detalach no ewentualnie na średnich... nie znam się za bardzo na tym więc pytam i wklejam dwa linki bo nie wiem co wybrać

http://allegro.pl/item886136782_mega_moc_phenom_quad_x4_965_4gb_ddr3_gtx_275_1tb.html Myślę o tym sprzęcie ale ta karta ma 896 mb pamięci i jest napisane, że płyta główna ma chyba 4 gniazda na pamięć ram DDR II, a sprzedają DDRIII ma to jakieś znaczenie... To druga Opcja

http://allegro.pl/item880432457_phenom_ii_965_4x3_4ghz_1tb_ddr3_8gb_gtx_260_1792.html Karta ma 2 razy więcej pamięci ale jest trochę słabsza mały dylemat mam.. proszę radźcie konkretnie :PP Na komputer mam przeznaczone 3000 złotych oczywiście więc jeśli ktoś natknął się na lepszy sprzęt mniej więcej w takiej cenie proszę wysyłajcie linki........ No i oczywiście proszę o rady co i jak ze sprzętem....... ;))

Edytowane przez mati141003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie na allegro gotowca nie jest dobrym pomysłem, choćby dlatego, że zasilacz to tandeta w obu wypadkach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam gotowców.

Lepiej samemu dobrać części i złożyć.

Polecam coś takiego:

Procesor: AMD Phenom II X4 955 3.2GHz - 559 zł

Płyta Główna: Gigabyte MA770T-UD3P - 290 zł

Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 - 350 zł

Karta Graficzna: Asus Radeon HD5850 1024MB GDDR5 - 1099 zł

Dysk Twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 [HD502HJ] - 185 zł

Nagrywarka DVD: Samsung SH-S223C SATA (black) - 99 zł

Obudowa: Cooler Master Elite 330 - 159 zł

Zasilacz: bequiet! PurePower L7 530W - 249 zł

Cena 2990 zł

sklep www.esc.pl

Lecz nie jestem w stanie odpowiedzieć na ile czasu by starczył ten sprzęt co podałem wyżej do gier. Zależy też w jakim sensie starczy. Mam pytanie do autora. Jaki masz monitor? Bo jednemu może starczeć taki sprzęt na rok a innemu zdecydowanie dłużej. Sprecyzuj czy chodziło ci o czas po którym ten komputer będzie miał problem z odpaleniem gry w ogóle i spora część wtedy nowych gier będzie działała na najniższych detalach, czy kiedy komputer będzie miał problem z uruchomieniem gier w wysokich lub maksymalnych detalach z płynną animacją.

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chodzi mi raczej przez jaki czas komputer będzie odpalał gry na full detalach. Chodzi mi na full detalach z płynną animacją, a monitor mam 22 cale full hd SamsunG.

Proszę o więcej propozycji, z góry dzięki ;PP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W FULL HD to wątpie by długo potrzymał. No chyba, że będą same porty z konsol dobrze optymalizowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn ile ten co ty złożyłeś jak sądzisz?? Ze 3 lata da rade czy to za duzo???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 3 lata to wątpie by jakąkolwiek nową produkcje w full HD i maksymalnymi detalami odpalił.

ALe jeśli chodzi, żeby ogólnie pograć (Granie z niższą rozdzielczością i ew. detalami) to wytrzyma spokojnie te 3 lata. Zresztą ci podałem praktycznie jeden z najlepszych zestawów za 3 tys. zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dziękuje za rade!!!!!!

Teraz czekać aż jeszcze ktos cos wklei z miłą chęcią popatrze aby zobaczyc jakis sprzet i pomyslec!!!!!!

Jeżeli chodzi o rady to dalej bardzo prosze i jeszcze raz dzięki :)

Mam jeszcze jedno pytanie związane z tym zestawem, który pokazałeś mógłbyś poszukac mi do tego dysk 1TB ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...