krzysiek061 0 Napisano 14 Styczeń 2010 Witam Wszystkich mam problem z datą i godziną w komputerze. Problem polega na tym że za każdym razem kiedy uruchomie komputer wywala mi komunikat w stylu "data i godzina systemowa jest nieprawidłowa" i za każdym razem mam date 1 stycznia 2006 i godzine 00:00:00. Pomóżcie co mam z tym zrobić?? Z góry dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomTom 10 Napisano 14 Styczeń 2010 Najprawdopodobniej rozładowała się bateryjka od CMOS znajdująca się na płycie głównej, jej wymiana powinna pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek061 0 Napisano 16 Styczeń 2010 Wymieniłem tą baterie i niestety nadal jest tak samo. Po ponownym uruchomieniu komputera znuwu musze ustawiać i date i godzine:( Wiec prosze o dalsze podpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Napisano 17 Styczeń 2010 jaki system ? xp ? jesli tak spróbuj dac start - > uruchom -> cmd net stop w32time w32tm /unregister w32tm /register net start w32time Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek061 0 Napisano 18 Styczeń 2010 Dzieki wielkie już działa:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawianek82 0 Napisano 17 Maj 2015 U mnie po włączeniu notebooka pojawiała się nieprawidłowa godzina. Była to godzina z ostatniego momentu przed wyłączeniem. Data była ok. Wykonałem więc uaktualnienie Biosa w moim prawie nowym notebooku przy pomocy narzędzia ze strony producenta (ASUS) winflasch, aktualizacja pobrana też z tej strony. Aktualizacja czasu z Internetu przy pomocy time.windows.com też nie pomagała. Za wymianę baterii na szczęście nie musiałem się zabierać. Może dodam że mam windowsa 8.1 64. Aktualizacja Biosa podziałała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach