krzysiek061 0 Napisano 13 Styczeń 2010 (edytowane) Witam wszystkich mam taki problem jak w temacie komuter włancza mi sie bardzo długo jak tylko pokaże sie napis windows XP komp staje i pasek na dole przelatuje ze 30 razy zanim pójdzie dalej i pokaże sie pulpit i wszystkie ikonki. Poza tym komputer strasznie zamula tzn. na uruchomienie czegokolwiek potrzebuje co najmniej 30 sekund gdzie jeszcze dwa dni temu wszystko było w porzadku. Ponadto komputer nie zawsze wykrywa dysk E a nawet jeśli to zrobi to i tak nie moge go otworzyć wyskakuje mi komunikat, że dysk jest niedostepny lub zablokowany. Antywirus (NOD) nic nie wykrywa, skaner online też nie wykrył zadnego wirusa a przywracanie systemy nic nie pomaga. prosze was bardzo o pomoc i z góry dziekuje za wszystkie odp. Edytowane 13 Styczeń 2010 przez krzysiek061 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk1999 17 Napisano 13 Styczeń 2010 Na początek przeskanuj kompa tym programem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek061 0 Napisano 16 Styczeń 2010 Przeskanowałem tym programem i wieloma innymi i nic nie wykryło. Tylko sie pogorszyło. dzisiaj nie moge juz włączyć komputera bo wywala mi takie coś "Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ następujący plik nie został znaleziony: <katalog główny>\system32\hall.dll Zainstaluj ponownie kopie tego pliku". prubowałem naprawić system płytą windowsa przez konsole ale nic nie pomogło, sprawdziłem dyski poleceniem "chkdsk" i wykrył problemy z jedną partycją. Próbowałem także naprawić plik rozruchowy poleceniem "fixmrd" ale to także nic nie dało. Pomóżcie prosze nie wiem co mam z tym zrobić czy pomóc może tylko format?? Czekam na wasze odpowiedzi i z góry dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 16 Styczeń 2010 W takim wypadku najlepiej postawić system na czysto. Wg mnie możesz mieć problem z dyskiem - może w niedługim czasie paść. Podaj specyfikacje komputera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek061 0 Napisano 17 Styczeń 2010 Z miła chęcią podałbym specyfikacje kompa ale nie znam jej na tyle dokładnie a nie moge włączyć kompa żeby spisać ją z everest-a. Nerio może mógłbyś mi podać typowe przykłady po czym poznać że ten dysk siada?? czy mój komp ma właśnie takie objawy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 17 Styczeń 2010 Odczyt S.M.A.R.T może dużo powiedzieć. Musiałbyś mieć narzędzie do odczytywania danych nagrane na płytce (np. HirensBoot 10.1) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek061 0 Napisano 17 Styczeń 2010 Tylko jak mam to zrobić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 17 Styczeń 2010 Pobrać i wypalić na innym komputerze... jedyne rozwiązanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek061 0 Napisano 17 Styczeń 2010 OK dzięki wielkie za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tabasco 0 Napisano 23 Wrzesień 2016 A może to być kwestia wirusa, miałem tak kiedyś podobnie, U mnie skończył się w serwisie, ale może mozna temu jakoś zaradzić. a jakiego antywirusa masz? Jak darmowy to mógł niestety przepuścic. Płatne są o wiele lepsze i nie kosztują dużo. Wejdź sobie na klucz-system, zobacz ceny i sam stwierdzisz, że lepiej mieć legalną płatną wersję niż brak pewności, że wirus pożre ci pliki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba33 1 Napisano 21 Listopad 2016 a może po prostu dysk zbytnio styrany? ja też tak miałem, kupiłem ssd, nie są już takie drogie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach