Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
patrol966

GTA IV RUSZY MI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem się spytać czy ruszy mi GTA IV

Karta Graficzna : GeForce 9600 GT / GeForce 8600

RAMY: 2GB

Windows:XP

Procesor : Interl[R] Pentium[R]4 CPU 3.20 GHz

3.21GHz (2 cpus - nie wiem co to znaczy )

W everescie w procesorze pisze takie coś

CPU#0 Interl[R] Pentium [R] 4 CPU 3.20 GHz,3214 MHz

CPU#1 Interl[R] Pentium [R] 4 CPU 3.20 GHz,3214 MHz

Typ procesora Interl Pentium 4 540,3216MHz (16 x 201 )

POMOCY NIE ZNAM SIE NA TYM!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jeśli pytasz czy Ci ruszy to mogę powiedzieć, że tak. Ale jeśli pytasz o komfortową grę na Twoim PC w jakichś sensownych ustawieniach graficznych to już tak różowo nie jest. Pewnie będziesz zmuszony grać na minimalnych z wyłączonymi praktycznie wszystkimi "wodotryskami". Ta gra jest na tyle źle zoptymalizowana, że potrafi się przycinać na o wiele mocniejszym sprzęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie powiemy ci czy będzie działać GTA IV, ponieważ nie podałeś dokładniejszych informacji o swojej konfiguracji komputera (Podałes tylko model, marke procesora).

Podaj jeszcze ile masz pamięci RAM i jaką masz kartę graficzną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podałem ile mam ram i jaka karte graficzną

Karta graficzna GeForce 9600 GT/GeForce 8600 lub 8400 zalezy jaka kupie

a i mam 2 GB ramu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i z tych informacji można się dowiedzieć jaki mam procesor ? Chodzi mi o to czy mam 2 rdzenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obstawiam 800x600 wszystko na min okolice 10 klatek/sek czyli niegrywalna będzie (w przypadku 8600), jeśli miałbyś 9600GT być możę dobijesz do ze 25kl/sek

Intel PIV - jednordzeniowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na sprzęcie (patrz podpis) ruszyłem na 1440x900 i ustawieniach między średnimi a niskimi, więc myślę, że na 9600GT ruszysz na podobnych ustawieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karta graficzna GeForce 9600 GT/GeForce 8600 lub 8400 zalezy jaka kupie
Te karty co podałeś to jest masakryczna przepaść między nimi. Po drugie jeśli nie masz jeszcze żadnej z tych kart graficznych to nic ci nie powiem, bo to jest zgadywanie, a nie pomoc.

Co do procesora to Pentium 4 jest jednordzeniowcem z HT, ale jego wydajność do GTA IV jest marna.

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki za rady :) znalazłem na YT filmik gdzie można sprawdzić czy dana gra wejdzie Ci na komputer to ona : www.systemrequirementslab.com

Pokazało mi ,że wszystko ok tylko ,że jutro dostaje jeszcze nową karte graficzną i ramy więc będzie git.Ale w wyniku procesor zaświecił się na czerwono mimo to wejdzie ? Mam procka 3,2 ghz a tam trzeba 1,8 ale x2 czy cos tam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ,że Intel pentium 4 a tam trzeba Intel core 2 duo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebujesz procesora wielordzeniowego, a Pentium 4 to już trochę dziadek, w dodatku oczywiście jednordzeniowy. To, że masz napisane w Evereście, że masz 2 "procesory" oznacza tylko, że Twój Pentium 4 obsługuje wielowątkowość, a nie że posiada 2 rdzenie. Raczej potrzebowałbyś jednak tego C2D, bo na obecnym będziesz mieć bliżej do pokazu slajdów niż do płynnej rozgrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na filmikach YT są pokazane filmy na intel pentium 4 3,2 ghz i smiga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem karte graficzną ATI RADEON HD 4600 Series 1 GB,dokupiłem 2 GB ramu i GTA śmiga na najwyższych samo sie tak zainstalowało ,ale zmieniłem na Medium bo scinało :) dzieki wam za pomoc warto było wydać 600 zł na sprzęt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...