patrol966 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Chciałem się spytać czy ruszy mi GTA IV Karta Graficzna : GeForce 9600 GT / GeForce 8600 RAMY: 2GB Windows:XP Procesor : Interl[R] Pentium[R]4 CPU 3.20 GHz 3.21GHz (2 cpus - nie wiem co to znaczy ) W everescie w procesorze pisze takie coś CPU#0 Interl[R] Pentium [R] 4 CPU 3.20 GHz,3214 MHz CPU#1 Interl[R] Pentium [R] 4 CPU 3.20 GHz,3214 MHz Typ procesora Interl Pentium 4 540,3216MHz (16 x 201 ) POMOCY NIE ZNAM SIE NA TYM! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 21 Grudzień 2009 Wiesz jeśli pytasz czy Ci ruszy to mogę powiedzieć, że tak. Ale jeśli pytasz o komfortową grę na Twoim PC w jakichś sensownych ustawieniach graficznych to już tak różowo nie jest. Pewnie będziesz zmuszony grać na minimalnych z wyłączonymi praktycznie wszystkimi "wodotryskami". Ta gra jest na tyle źle zoptymalizowana, że potrafi się przycinać na o wiele mocniejszym sprzęcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 21 Grudzień 2009 Hmm nie powiemy ci czy będzie działać GTA IV, ponieważ nie podałeś dokładniejszych informacji o swojej konfiguracji komputera (Podałes tylko model, marke procesora). Podaj jeszcze ile masz pamięci RAM i jaką masz kartę graficzną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrol966 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Podałem ile mam ram i jaka karte graficzną Karta graficzna GeForce 9600 GT/GeForce 8600 lub 8400 zalezy jaka kupie a i mam 2 GB ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrol966 0 Napisano 21 Grudzień 2009 Aha i z tych informacji można się dowiedzieć jaki mam procesor ? Chodzi mi o to czy mam 2 rdzenia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 21 Grudzień 2009 obstawiam 800x600 wszystko na min okolice 10 klatek/sek czyli niegrywalna będzie (w przypadku 8600), jeśli miałbyś 9600GT być możę dobijesz do ze 25kl/sek Intel PIV - jednordzeniowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tassiek 4 Napisano 22 Grudzień 2009 Ja na sprzęcie (patrz podpis) ruszyłem na 1440x900 i ustawieniach między średnimi a niskimi, więc myślę, że na 9600GT ruszysz na podobnych ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathi13 23 Napisano 22 Grudzień 2009 (edytowane) Karta graficzna GeForce 9600 GT/GeForce 8600 lub 8400 zalezy jaka kupieTe karty co podałeś to jest masakryczna przepaść między nimi. Po drugie jeśli nie masz jeszcze żadnej z tych kart graficznych to nic ci nie powiem, bo to jest zgadywanie, a nie pomoc.Co do procesora to Pentium 4 jest jednordzeniowcem z HT, ale jego wydajność do GTA IV jest marna. Edytowane 22 Grudzień 2009 przez mathi13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrol966 0 Napisano 23 Grudzień 2009 OK dzięki za rady znalazłem na YT filmik gdzie można sprawdzić czy dana gra wejdzie Ci na komputer to ona : www.systemrequirementslab.com Pokazało mi ,że wszystko ok tylko ,że jutro dostaje jeszcze nową karte graficzną i ramy więc będzie git.Ale w wyniku procesor zaświecił się na czerwono mimo to wejdzie ? Mam procka 3,2 ghz a tam trzeba 1,8 ale x2 czy cos tam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrol966 0 Napisano 23 Grudzień 2009 Tylko ,że Intel pentium 4 a tam trzeba Intel core 2 duo ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 23 Grudzień 2009 Potrzebujesz procesora wielordzeniowego, a Pentium 4 to już trochę dziadek, w dodatku oczywiście jednordzeniowy. To, że masz napisane w Evereście, że masz 2 "procesory" oznacza tylko, że Twój Pentium 4 obsługuje wielowątkowość, a nie że posiada 2 rdzenie. Raczej potrzebowałbyś jednak tego C2D, bo na obecnym będziesz mieć bliżej do pokazu slajdów niż do płynnej rozgrywki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrol966 0 Napisano 23 Grudzień 2009 Na filmikach YT są pokazane filmy na intel pentium 4 3,2 ghz i smiga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrol966 0 Napisano 24 Grudzień 2009 Kupiłem karte graficzną ATI RADEON HD 4600 Series 1 GB,dokupiłem 2 GB ramu i GTA śmiga na najwyższych samo sie tak zainstalowało ,ale zmieniłem na Medium bo scinało dzieki wam za pomoc warto było wydać 600 zł na sprzęt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach