Morti 0 Napisano 17 Grudzień 2009 (edytowane) Witam,mam zamiar dokonać przesiadki ze starego,poczciwego Windowsa XP na lepszy,bardziej aktualny system.Mam dylemat ,bo nie wiem co będzie lepsze do gier (Windows 7 czy Vista),chodzi mi tutaj kompatybilność wszystkich aktualnych tytułów (<2008 rok) i chciałbym się uchronić przed problemami ze spadkiem FPS w związku z przesiadką na de facto bardziej wymagający system,co Wy polecacie ? Jaki system wybrać,zeby nie stracić na wydajności w grach? 300 zł drogą nie chodzi i musze się porządnie zastanowić co kupić (choć Windows Vista ma ponoć funkcję upgradu do 7). Konfiguracja sprzetowa mojego PC: Core 2 Duo E5200 2,5GhZ x 2 2 GB RAM GeForce 9800 GTX Edytowane 17 Grudzień 2009 przez Morti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 17 Grudzień 2009 Zdecydowanie Windows 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 18 Grudzień 2009 Sam posiadam 7 i przyłączam się do tego co Nerio już powiedział. Powiedziałbym, że komfort pracy jest o wiele większy niż na XP. Nawet w przypadku szybkości działania wydaje mi się, że 7 jest lepsza od poprzednich systemów. Z grami nie miałem do tej pory najmniejszych problemów, z programami tak samo. Więc śmiało możesz zainwestować pieniądze w "siódemke". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach