Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
crash

karta graficzna do 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar kupić nową kartę graficzną do 300zł. W tej chwili posiadam GeForce9400GT (512). Na stronce

systemrequirementslab.com
pokazane są wymagania różnych gier i mój sprzęt. Więc np. GTA IV ma wymagania karty graficznej takie: 512MB NVIDIA 8600+ / 512MB ATI 3870+ (rekomendowane).

No właśnie, gra mi chodzi ale no nie ma zbyt dużo fpsów a mam lepszą kartę niż rekomendowano. Tak samo z Cod: Mw2 też na minimalnych muszę grać. Więc szukam karty na pewno lepszej niż GF 9400Gt do 300zł. Mój sprzęt:

Intel® Pentium® Dual CPU E2140 @ 1.60GHz dwurdzeniowy

speed 1.84 GHz Performance Rated at: 2.76 GHz

2 GB RAM

i jeszcze żeby można było ją podłączyć do TV.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Edytowane przez crash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz zdecydowanie za słaby procesor do GTA IV (CHyba nie patrzyłeś na rekomendowane wymagania do końca, bo tam jeszcze napisane jest żeby mieć procesor 4 rdzeniowy).

Podaj więcej danych dotyczących komputera do którego ma być kupiona karta graficzna (model płyty głównej; nazwa, marka, moc zasilacza).

Edytowane przez mathi13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to ma byc karta pod PCI-E to polecam ATI RADEON HD4670 1024MB DDR3/128bit TV/DVI ASUS ew. wersja 512MB dodam, że na moim sprzęcie min. MW2 chodzi na max ustawieniach na rozdziałce 1440 na 900, a proca radziłbym podkręcic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem dopisać, że 9400GT to jest zdecydowanie słabsza karta graficzna od 8600.

Do 300zł poleciłbym Geforce 9600GT. Jeśli możesz dołożyć to Geforce 9800GT.

Podaj reszte podzespołów komputera. Ważne to jest, ponieważ chyba nie chcesz by komputer się spalił np. przez zasilacz albo by nie pasowała karta do płyty głównej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...