Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
erdeka0000

siemens e620 jaka karta graficzna?low profile

Rekomendowane odpowiedzi

jaka kupic karte do tego kompa ma on zasilacz 270W czy SAPPHIRE HD 4550 512MB DDR3 PCI-E bedzie dzialac??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największym problemem w Twoim komputerze nie jest rozmiar ale bardzo słaby zasilacz. Jak przeczytałem w specyfikacji pod obciążeniem komputer pochłania ok 200 W. Zostaje teoretycznie 70 W, ale oczywiście zasilacz nie zapewni działania karcie graficznej, która pobiera tyle prądu podczas obciążenia. Poza tym nawet gdyby zapewniał to podana przez Ciebie karta i tak jest za mocna na posiadany zasilacz. Inna sprawa, że nawet posiadając taką grafę nigdy nie wykorzystałbyś jej możliwości ze względu m.in. na procesor. Nie wiem też czy są karty low profile radeon HD 4850 (jeśli są to przynajmniej się tego od Was dowiem). Może weź radeona HD 4650 lub geforce 9600gt low profile. Demona prędkości mieć nie będziesz, ale zawsze to lepsze niż grafika zintegrowana. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega erdeka0000 mówił o 4550, a ty polecasz lepszą 4650? Trochę dziwny tok rozumowania - jeżeli chodzi o pobór energii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nerio

Wyłapałes mój błąd ;p. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Skutek braku kawy. Oczywiście chodziło mi nie o radka hd 4550 o którego pytał się twórca tematu a o hd 4850. Jeszcze raz przepraszam za swoją nieuwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...