kubabobek 0 Napisano 14 Listopad 2009 (edytowane) Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość. Mam pytanie odnośnie komputera z Makro we Wrocławiu. Podam 2 zestawy i proszę abyście mi pomogli wybrać jeden. Oto 1 : Intel core 2 quad 8200/9400 Ati Raedon HD 4650 1gb 4GB ram DDR3 1333MHz Płyta główna Gigabyte Nagrywarka DVD-RW Zasilacz no name więc dokupię sam BeQuiet 500W Windows 7 Klawiatura + mysz. a to 2 zestaw : Intel core i5-750 Ati Raedon HD 4650 1GB/GeForce 9600GT 512 3GB RAM DDR3 1333MHz Zasilacz z zestawu wyżej. Windows 7 Płyta Asus P55 lub Gigabyte Klawiatura + mysz. Do tych zestawów monitor 19" lub 22" zobacze jakie sa. Obydwa zestawy w makro. (zasilacz sam dokupię) z góry dziękuje. Edytowane 14 Listopad 2009 przez kubabobek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nerio 17 Napisano 14 Listopad 2009 Pytanie jakie płyty główne (dokładnie i jakie pamięci)... Do tego karty graficzne do takich konfiguracji - porażka... Ogólnie odradzam zakupu w markecie... mniej cudowania - złożyć coś samemu lub zlecić wedle własnego pomysłu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyAK 12 Napisano 14 Listopad 2009 W markecie to można kupić jakieś słodycze lub inne artykuły spożywcze . Jak już Nerio wspomniał do takich konfiguracji podane przez Ciebie karty graficzne są troszkę zbyt słabe. Raczej nie pograsz sobie w nic ciekawego o ile w cokolwiek pograsz. Jeśli już masz kupić gotowy zestaw to lepiej z jakiejś sieci sklepów komputerowych. Tam przynajmniej będziesz pewien, że to co kupujesz będzie działało. Kupując w markecie nie masz takiej pewności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach