Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
scorpi

Karta graficzna gf 8800 gts? Poprzeczne paski

Rekomendowane odpowiedzi

Poprzeczne paski - Karta graficzna 8800 gts

Witam

Geforce 8800gts 320

Gigabyte 965P-s4

c2d e4400

2gb ram

Zasilacz 400w Modecom Feel II, wcześniej pracował na (Chieftecu 400w)

Mam następujący problem,- po jakimś czasie od włączenia komputera na ekranie pojawiają się poprzeczne paski (czerwone bądź niebieskie), gdzeniegdzie grafika jest rozmyta na jeden kolor, po czym komputer zawiesza się na amen. Po ponownym uruchomieniu komputera zazwyczaj także nic nie widać na ekranie startowym biosa, wszystkie białe znaki wyglądają jak jakieś krzaczki. Przeinstalowałem sterowniki, jestem także po formacie,- nic się nie poprawiło.

Gdy w menadżerze urządzeń wyłączę grafikę- wszystko jest ok.

Temp. grafiki 60-70st~

Co może być przyczyną tej awarii? Nie mam już gwarancji, więc zanim oddam go na serwis,- chciałbym się zapytać czy przyczyną mógł być mało wydajny zasilacz Modecoma 400w? Wcześniej pracowałem na Chieftecu 400w, lecz po jednej z awarii, gdy komputer wrócił z serwisu zamiast Chiefteca był modecom,- prawdzie mówiąc to dopiero teraz to zauważyłem. Czy mógł on bezpośrednio przełożyć się na pracę grafiki a w efekcie ją uszkodzić (o ile jest uszkodzona)?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie - zasiłka lipna.

Druga sprawa... ja obstawiam temp. karty graficznej... wiatrak na niej pracuje? Nie jest zabrudzony? Może coś się poluzowało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...