Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
mono91

Telewizja na komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

chcialbym ogladac telewizje na komputerze.

w jednym pokoju mam telewizor z kablówką UPC.

w drugim mam komputer i chcialbym na nim ogladac telewizje tak, zeby byla ona niezalezna od telewizora (jesli ktos przelaczy kanał na telewizorze to nie chce aby u mnie na komputerze wlaczal sie automatycznie ten sam kanał. czyli zeby mozna bylo ogladac telewizje jednoczesnie i na komputerze i na tv gdzie na jednym lecial by TVN a na drugim np. polsat).

chcialbym miec wszystkie programy ktore sa na kablowce.

jaka karte/tuner kupic o w miare przystepnej cenie i jak to podlaczyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są 2 opcje, pierwszą jest zakup nowego monitora z wbudowanym TV (plus jest taki że możesz oglądać TV mając wyłączony komputer) co wiąże się z dosyć dużymi kosztami. Drugą opcją jest zakup karty telewizyjnej (minus komputer musi być włączony, a plusem jest że możesz np nagrać jakiś film aktualnie odtwarzany w telewizji). Zapewne chcesz skorzystać z 2 opcji. Jeśli tak nasuwa się następne pytanie, czy tuner ma być na USB czy wbudowany np pod PCI.

Podaj ile możesz $$ na ten cel przeznaczyć to w raz z innymi uczestnikami forum na pewno coś Ci doradzimy ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz już komputer i monitor w takim razie do UPC z powodzeniem używam Avermedia TV Super 007 oprocz tego ze mozna ogladac telewizje zaletami jest to ze pracujac na kompie mozna ja ogladac w okienku... oraz uzywac komputera jako cyfrowego magnetowidu nagrywajac ulubione programy na dysk twardy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...