Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
zuza

tuner TV do monitora ASUS

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

szukam monitora do ok. 700 zł i myślę o czymś takim

http://www.alfakomp.pl/monitor-asus-19quot-vb191t-p-1264.html, wydaje mi się, że jest dość korzystny cenowo, ale chciałabym oglądać telewizję także na tym monitorze, jednak ten który wybrałam nie ma tunera TV. Jak sądzicie czy dobrym rozwiązaniem będzie dokupienie tunera, czy może lepiej poszukać monitora z tunerem? Chociaż wolałabym kupić ten, który już wybrałam, tylko jest jeden problem - nie wiem jaki ewentualnie tuner powinnam dokupić jakbym zdecydowała się na ten monitor.... Proszę pomóżcie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopłacając nie za wiele możesz mieć 22" panoramę...

Co do tunera to zależy jaki typ telewizji chcesz odbierać (naziemna / satelitarna / ...). Następnie czy tuner ma być zewnętrzny (możliwość oglądania tv bez komputera), czy wewnętrzny (PCI, PCIe)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a więc telewizję oglądać będę z kablówki,

natomiast druga kwestia czy to ma być tuner wewnętrzny czy zewnętrzny - to już trudniejsza sprawa bo myslałam, że jest tylko jeden rodzaj, ale rozumiem, że jak dokupię tuner zewnętrzny to będę mogła oglądać tv tylko za pomocą monitora, natomiast tuner wewnętrzny działa z całym komputerem. W takim razie chodziło mi o tuner zewnętrzny :) Co wobec tego będzie najlepsze do mojego monitora ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...