Pan Zagłoba 0 Napisano 17 Wrzesień 2009 Witam forumowiczów. Mam zamiar kupić laptopa z matrycą 12 albo 13,3 cali. Zależy mi na mobilności, a nie chcę pakować się w netbooki. Podczas pracy w domu chcę do niego podłączać monitor 22 cale do oglądania filmów, pracy w Photoshopie, grania itp. Mam pytanie - co będzie z rozdzielczością gdy podepnę tak duży ekran? Czy będzie można zmienić rozdzielczość na większą niż jest standardowo w laptopie? Chodzi mi o to, żeby móc korzystać z tego monitora w dużej rozdzielczości i żeby to wszystko ładnie wyglądało. Da się tak zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejSnk 2 Napisano 17 Wrzesień 2009 Witam forumowiczów. Mam zamiar kupić laptopa z matrycą 12 albo 13,3 cali. Zależy mi na mobilności, a nie chcę pakować się w netbooki. Podczas pracy w domu chcę do niego podłączać monitor 22 cale do oglądania filmów, pracy w Photoshopie, grania itp. Mam pytanie - co będzie z rozdzielczością gdy podepnę tak duży ekran? Czy będzie można zmienić rozdzielczość na większą niż jest standardowo w laptopie? Chodzi mi o to, żeby móc korzystać z tego monitora w dużej rozdzielczości i żeby to wszystko ładnie wyglądało. Da się tak zrobić? tak, bo monitor podpinasz do karty graficznej... więc możesz pracować w dowolnej rozdziałce obsługiwanej przez grafe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Napisano 18 Wrzesień 2009 Ja mam Macbooka i złącze zewnętrzne mini-DVI. Kupiłem przejściówkę z mini-DVI na HDMI i podłączyłem komputer do monitora 22-calowego. Wszystko pięknie działa. Obraz idealny. Rozdzielczość: 1920x1200 więc nie martw się. Moja rada. Kup takiego notebooka, który ma wyprowadzone HDMI albo DVI. Większość tanich będzie mieć złącze D-Sub, więc stracisz na jakości obrazu. Dodam, że mój Macbook posiada zintegrowaną kartę graficzną Intel X3100 i radzi sobie z taką rozdzielczością pod Windows 7 znakomicie. Tylko o grach muszę zapomnieć I jeszcze jedno... Może się zdarzyć, że notebook będzie miał źle umiejscowione miejsce wylotu ciepłego powietrza. Sprawdź przed zakupem, żeby komputer mógł spokojnie pracować z zamkniętym ekranem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Clamoor Napisano 20 Wrzesień 2009 nie bedzie zadnego problemu, co do wyjsc svi d-sub dmi itd ... oczywiscie D154573R ma racje .. aczkolwiek jesli bys znalazł jakiegos superlaptopa co by ci bardzo podszedł a nie miał wyjscia cyfrowego zawsze warto sprawdzic czy stacja dokujaca do danego laptopa takowego nie ma ;-) bo sie z tym juz kika razy spotkałem jak chcesz mozesz podac jeszce jakas specyfikacje co cie interesuje pzredział cenowy mozemy pomoc dobrac ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PCKom 0 Napisano 16 Luty 2010 Zgadzam się z powyższymi odpowiedziami. Nie będzie większego problemu,możesz ustawic sobie dowolną rozdzielczość na monitorze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach