qaz 0 Napisano 11 Wrzesień 2009 Witam od dziś jestem szczęśliwym (niestety nie zupełnie) posiadaczem paviliona który ma świetne parametry (core 2 duo 2x2,53GHz i Nvidia Geforce 9600m gt ale nie w tym problem). Problemem jest tuner tv który nie znajduje ani jednej stacji tv, próbowałem szukać sygnału podłączając antenke którą dostałem wraz z laptopem i nic, oraz za pomocą kablówki (dość żenująca ta kablówka bo posiada tylko 7 kanałów ale też brak reakcji ( tv wszystko super odtwarza)). I dlatego zwracam sie do was (profesjonalistów) z prośbą abyście pomogli mi to jakoś naprawić? Mieszkam na 3 (najwyższym w moim bloku) piętrze w Białymstoku więc nawet za pomocą tej małej antenki powinno chyba ściągać chociaż TVP2 jeśli sie nie myle? Piszcie co jeszcze mam dopisać postaram sie w miare szybko odpowiedzieć ; ) i za pomocą jakiego programu szukać stacji? Bo narazie korzystałem tylko z windows media center (co bardzo prawdopodobne że jest przyczyną problemów) ps system windows vista home premium 32bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D154573R 1 Napisano 14 Wrzesień 2009 Zapraszam do lektury: http://www.mi.gov.pl/files/0/1791408/PROJEKTSTRATEGIICYFRYZACJINADAWANIASYGNAUTELEWIZYJNEGO.pdf W skrócie: Sprawdź 31 lipca 2011 roku czy działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qaz 0 Napisano 15 Wrzesień 2009 (edytowane) Dzięki wielkie za wytłumaczenie ; ) Troche szkoda ale z drugiej strony kupując laptopa nawet nie widziałem że będę miał tuner, więc nic strasznego sie nie stało ;P EDIT Jeszcze jedno pytanko czy jakbym posiadał jakiś tuner satelitarny (cyfrowy) to by działało? Bo słyszałem że trzeba mieć DVB-S, a ja mam tylko DVB-T. Więc jak to jest? Edytowane 25 Październik 2009 przez qaz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach