Skocz do zawartości
Forum komputerowe PC Centre
qaz

Nowiutki laptop dv5-1080el

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od dziś jestem szczęśliwym (niestety nie zupełnie) posiadaczem paviliona który ma świetne parametry (core 2 duo 2x2,53GHz i Nvidia Geforce 9600m gt ale nie w tym problem). Problemem jest tuner tv który nie znajduje ani jednej stacji tv, próbowałem szukać sygnału podłączając antenke którą dostałem wraz z laptopem i nic, oraz za pomocą kablówki (dość żenująca ta kablówka bo posiada tylko 7 kanałów ale też brak reakcji ( tv wszystko super odtwarza)). I dlatego zwracam sie do was (profesjonalistów) z prośbą abyście pomogli mi to jakoś naprawić? :) Mieszkam na 3 (najwyższym w moim bloku) piętrze w Białymstoku więc nawet za pomocą tej małej antenki powinno chyba ściągać chociaż TVP2 jeśli sie nie myle?

Piszcie co jeszcze mam dopisać postaram sie w miare szybko odpowiedzieć ; ) i za pomocą jakiego programu szukać stacji? Bo narazie korzystałem tylko z windows media center (co bardzo prawdopodobne że jest przyczyną problemów)

ps system windows vista home premium 32bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za wytłumaczenie ; ) Troche szkoda ale z drugiej strony kupując laptopa nawet nie widziałem że będę miał tuner, więc nic strasznego sie nie stało ;P

EDIT

Jeszcze jedno pytanko czy jakbym posiadał jakiś tuner satelitarny (cyfrowy) to by działało? Bo słyszałem że trzeba mieć DVB-S, a ja mam tylko DVB-T. Więc jak to jest?

Edytowane przez qaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...